Кисело мляко, чесън и джинджифил за скоростно топене на излишни мазнини около корема

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Кисело мляко, чесън и джинджифил за скоростно топене на излишни мазнини около корема
14147
Кисело мляко, чесън и джинджифил за скоростно топене на излишни мазнини около корема

Джинджифилът и чесънът са чудотворни подправки

Джинджифилът е ароматен, пикантен. Той добавя специален вкус и жар към всяко ястие, към което е добавен.

Той има много малко калории, е добър източник на антиоксиданти и има мощно биоактивно съединение, наречено „гингерол“. Този корен помага при храносмилането, намалява гаденето и помага в борбата с обикновената настинка и грип, за да назовем няколко ползи.

Чесънът е вълшебна подправка, която има мощни лечебни свойства. Печеният чесън има завладяващ мирис и аромат, който действа като усилвател на вкуса в много къри и напитки. Тази подправка е антибактериална и противогъбична. Чесънът е обогатен с протеини, витамини, желязо и минерали.

Киселото мляко или изварата е другата основна съставка, използвана при приготвянето на тази напитка. Тя е добър източник на животински протеин. В нея има всички хранителни вещества, които се съдържат в млечните храни.

Приготвянето на тази напитка е много лесно. Направих го за 10 минути. Това е леко пикантна напитка, която можете да използвате като напитка или гарнитура към обикновен ориз.

Известно е, че тази напитка намалява проблемите с газовете, освен това подобрява храносмилането ви и топи бързо килограмите.

Сега, нека да споделя подробната рецепта с вас.

Време за готвене

Време за подготовка: 6 мин

Време за готвене: 4 мин

Готов за: 10 мин

Съставки

6 скилидки чесън

Джинджифил 2 см, грубо нарязан

1 сух червен чили (по-малко лют сорт), използвайте още един чили, ако искате да използвате това като гарнитура.

1/2 ч.л. семена от кимион

1/2 ч.л.  масло  за сотиране

3 чаши кисело мляко 

2 чаши вода

1/2 ч.л. синапено семе за запръжка, не е необходимо да добавяте, ако използвате като напитка

къри за запръжка

1/2 ч. л. масло или гхи за запръжка

2–3 с. Л. Настърган кокос, по желание придава плътност и приятен вкус

Стъпка по стъпка инструкции и изображения за приготвяне на напитка от джинджифил, чесън и кисело мляко

Загрейте 1/2 ч.л. масло или масло в малък тиган. Добавете семена от кимион. Оставете ги да врят.

Добавете нарязан джинджифил, чесън и натрошено червено чили. Сотирайте за минута или няколко секунди. Изключете топлината.

Прехвърлете го в миксер или пасатор. Добавете настърган кокосов орех, сол и малко кисело мляко. Смелете заедно, за да получите гладка течност.

Изсипете го в купа. Добавете останалото кисело мляко или изварата. Добавете вода. Смесете добре. Любимата ви напитка от джинджифил и чесън е готова!

Можете да го използвате веднага като напитка. С това се отслабва много! Много хора го съхраняват в хладилник, за да го пият охладено.

Ако искате да използвате тази напитка като гарнитура, добавете още едно сухо червено чили, докато сотирате джинджифил и чесън. Добавянето на просто запръжката повишава вкуса му като гарнитура.

За да направите темпериране, загрейте малко гхи в малък тиган. Към него добавете синапените семена. Нека се пукат. Добавете къри. Изключете котлона. Смесете добре.

Изсипете го върху напитката. Разбъркайте добре. Сервирайте го като гарнитура с обикновен ориз.

Насладете се на това ароматно ястие!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft