10 рецепти за вкусен гювеч

вход през zajenata.bg
171980

Клилца с гъби в гювеч

Една тарелка около 500-600 г. пилешки крилца
500 г. гъби
1 малка глава лук- настърган
1 каф.лъж. черен пипер
1 каф.лъж. къри
1 чаена лъж. червен пипер
1 суп.лъж.брашно
1 каф.чаша олио
малко краве масло (за да стане по-ароматно ястието)
вода - 1 л.

Заливаме крилцата с вода и когато започне да кипи, изливаме и измиваме добре пилешките крилца. Наливаме 1 л. топла вода и варим 10 минути. През това време почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на резенчета. Бланшираме гъбите в гореща вода. Изваждаме крилцата от бульона и запържваме кратко в 1 каф.чашка олио. Слагаме запържените крилца в огнеупорен съд с капак (който предпочита, може да сготви ястието в глинен гювеч). В същата мазнина, пържим гъбите и настърган лук. Овкусяваме с черен и червен пипер, къри, сол на вкус. Поръсваме 1 суп.лъж. брашно. Заливаме с бульона от варенето на крилцата. Всичко прехвърляме в огнеупорната тенджерка при крилцата. Разбъркваме добре, добавяме малко краве масло. Запичаме в гореща фурна до готовност. Поднасяме с гарнитура от ориз със зеленчуци.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft