10 рецепти за вкусен гювеч

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свинско с бяло вино в гювеч
171980

Свинско с бяло вино в гювеч

1 кг свински пържоли
500 гр пресни гъби
350 мл бяло вино (може и червено, според предпочитанията)
2 ч.ч. вода
180 гр. топено сирене (една опаковка)
180 гр. топено пушено сирене (една опаковка)
2 глави кромид лук
чесън на прах
червен пипер
черен пипер
сол
олио


Нарязваме гъбите, лука, топеното сирене и пушеното топено сирене на колелца. Нарязваме свинското месо на пържоли или на по-малки парчета (както предпочитате). Започваме да редим гювеча. На дъното сипваме малко олио колкото да покрие дъното. Слагаме пържолите. Подправяме ги с черен пипер, червен пипер, чесън на прах и сол. Слагаме от лука, гъбите, топеното сирене и пушеното топено сирене. Отново пържоли, подправки и лук, гъби, топено сирене. Редим до изчерпване на количествата, като преценяваме продуктите, така че най-отгоре да е от топеното сирене. Сипваме отново олио, водата и виното. Аз предпочитам да има повече сос и за това понякога сипвам повече вода, ако искате пържолите да бъдат по-сухи може да намалите от водата и виното.

Затваряме гювеча и слагаме в студена фурна. Включваме фурната на 250 градуса. Печем около час и половина, като периодично разбъркваме. След това махаме капака и оставяме още около половин час да хване коричка. Добър апетит! 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft