10 рецепти за вкусен гювеч

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Гювеч с бонфиле, гъби и топено сирене
171980

Гювеч с бонфиле, гъби и топено сирене

за средно-голям гювеч:
2-3 сурови наденици или кърначета
500 гр.свинско бон филе
100 гр.топено сирене
250 гр.гъби
2-3 яйца
2 глави лук
1 морков
1 кафяна чашка бяло вино (може и червено)
4-5 големи картофа
сол
черен пипер

Запържваме нарязаните по на едро гъби и лук. След като се задушат, едно след друго задушаваме свинското, нарязаната наденица, морковоте и картофите. Това се прави с цел по-бързото приготвяне на гювеча, защото времето за обработка на продуктите без задушаване ще нарастне почти двойно.

Нареждаме всички продукти в глинения съд, овкусяваме със сол, черен пипер и заливаме с виното. Поръсваме с нарязаното на кубчета топено сирене и слагаме във фурната на около 200-240 градуса поне за час и половина. Проверяваме няколко пъти и ако няма достатъчно течност (което е малко вероятно) добавяме малко водичка. Малко преди да извадим ястието чукваме яйцата и запичаме за още 10-тина минути. Чудесно се връзва с бяло или червено вино и зелена салата.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft