Когато не знаете какво да сготвите, пилешкото винаги е добро и бързо решение. До сега може би сте го приготвяли по различни начини, печено, пържено, на скара... този път опитайте тази рецепта за бяло пилешко месо в кремообразен сос , няма да съжалявате.
За Крем-манджичката с пиле и моркови ще ви трябват и моркови в почти същото количество като месото. Ще се получи вкусно и сочно ястие, а месото е толкова нежно и кремообразно, че буквално се топи в устата. Може да сервирате с картофено пюре, ориз, паста или зеленчуци. Ето какво ви трябва по рецептата на Ивана:
Крем-манджичка с пиле и моркови
Продукти:
- 600 г пилешко филе
- 600 г моркови
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- около 700 мл бульон (може и кубче бульон, разтворен във вода)
- 1 дафинов лист
- магданоз
- 2-3 с.
Приготвяне:
Пилето се измива със студена вода, отцежда се и се избърсва с хартиена кърпа. След това го нарежете на тънки ленти (като за хапки) или на кубчета по желание. Овкусете със сол и черен пипер и оставете настрана да поемат подправките, докато приготвите зеленчуците.
.jpg)
.jpg)
Почистете морковите и ги нарежете на колелца. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В тиган с незалепващо покритие загрейте на умерена температура три супени лъжици зехтин или обикновено олио, след което подредете пилето на един слой.
.jpg)
Запържете месото за кратко от двете страни, само докато побелее и започне да се зачервява в ъглите. Не го пържете дълго, защото ще се втвърди и не го слагайте наведнъж, а го пържете част по част, защото няма да може да се изпържи добре (да затвори порите) и да е меко и сочно.
Запърженото месо се изважда в чиния, а в същото олио се добавят наситнените лук и чесън и при нужда се долива още малко олио. Когато зеленчуците омекнат, добавете нарязания морков и разбъркайте.
.jpg)
Ако нямате готов бульон, сварете 500-700 мл вода и добавете едно кубче бульон. Добавете бульона в тигана, отначало само 500 мл и постепенно като се изпари долейте още малко течност. Сложих общо 700 мл. Гответе докато морковът омекне.
.jpg)
След това добавете сметаната, сол и черен пипер на вкус, добавете малко къри, нарязан магданоз и малко лимон на вкус, върнете месото и продължете да готвите още 10 минути, за да се смесят вкусовете.
.jpg)
.jpg)
Поднесете пилешкото с гарнитура по желание.
.jpg)
.jpg)
Да ви е сладко!














