Съществуват какви ли не рецепти с патладжани - коя от коя по-завъртени и апетитни. Днес обаче ще ви представим нещо по-необичайно.
Патладжанена разядка
Продукти:
3 патладжана
40 грама орехи
3-4 скилидки чесън

Приготвяне:
Можете да добавите любимите си подправки, кой какво харесва. Зехтинът ще придаде приятна нотка, имате нужда от много малко от него.
Надупчете патладжаните с вилица по цялата дължина, след това ги поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене, и изпечете във фурната, предварително загрята на 180 градуса.

Патладжанът се пече около половин час, докато омекне.
След това ги извадете, поставете в найлонов плик за пет минути, след което обелете кората.
Сложете сърцевината в блендера заедно с чесъна, подправките, сол на вкус, ореховите ядки и пасирайте до гладка смес.

Резултатът е паста, подобна по консистенция на заквасена сметана.
Най-добре се сервира с пресен хляб - подходящ е както за закуска, така и за лека вечеря.


 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







