Лека торта с 10 супени лъжици орехи - влюбваш се от първата хапка! Крехки блатове и разкошен крем:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лека торта с 10 супени лъжици орехи - влюбваш се от първата хапка! Крехки блатове и разкошен крем:
Лека торта с 10 супени лъжици орехи - влюбваш се от първата хапка! Крехки блатове и разкошен крем:
87730
Лека торта с 10 супени лъжици орехи - влюбваш се от първата хапка! Крехки блатове и разкошен крем:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този старинен сладкиш ще ви зарадва не само с простотата на приготвяне, но и с неустоимия си вкус. Вероятно вече имате необходимите съставки в кухнята си, така че опитайте вкусната и много лесна Лека торта с 10 супени лъжици орехи . Невероятно вкусно съчетание от крехки орехови блатове и божествен домашен крем:

Лека торта с 10 супени лъжици орехи

Необходими продукти: 

  • 3 яйца
  • 7 с.
л. захар
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 мл олио
  • 16 с. л. брашно
  • 12 г бакпулвер (един пакет)
  • 10 с. л. смлени орехи
  • За крема:

    • 800 мл прясно мляко
    • 2 пудинга ванилия
    • 7 лъжици захар
    • 2 лъжици брашно
    • 200 г масло
    • 80 г шоколад
    • смлени орехи за поръсване

    орехова торта парче

    Начин на приготвяне: 

    В дълбока купа се счупват три яйца и се добавят 7 супени лъжици захар. Разбийте ги с миксера, докато захарта се разтвори и сместа се сгъсти и побелее. Трябва да бъркате около 5 минути до получаване на кремообразна светла смес.

    разбити яйца

    Добавете 100 мл мляко към разбитите яйца и продължете да разбивате, след което добавете 100 мл олио. Разбийте още 2-3 минути, след което към течните добавете сухите съставки: 16 супени лъжици брашно и 12 г бакпулвер (най-добре е да ги пресеете).

    смес за блат

    счукани орехи

    Към сместа се добавят десет лъжици смлени или ситно нарязани орехи. Вече нямате нужда от миксер, а разбъркайте съставките с бъркалка до изравняване и получаване на хомогенна смес. Подгответе си тава с размери 30х40 см и я застелете с хартия за печене.

    орехи в тестото

    смес за орехов блат

    Изсипете готовата смес в тавата, разстелете я равномерно и заравнете. Ако е необходимо, чукнете тавата в плота, за да махнете въздушните мехурчета и да се разпредели сместа хубаво. Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути (проверява се с клечка за зъби).

    Докато кората се пече, пригответе крема. В тенджера на котлона сложете 800 мл прясно мляко и добавете две пакетчета пудинг с вкус на ванилия. Подсладете със седем супени лъжици захар или на вкус. След това добавете две пълни супени лъжици брашно, което ще допринесе за по-доброто сгъстяване на крема.

    мляко с пудинг

    пухкав крем

    Сместа се разбърква с телена бъркалка и се загрява на умерен огън. Бъркайте непрекъснато, за да не стане на бучки, докато кремът се свари и сгъсти. Докато кремът е още топъл, добавете 200 г масло или маргарин, нарязани на кубчета и разбъркайте, докато се разтопи.

    крем с бял шоколад

    Когато маслото се смеси с крема, добавете 80 г бял шоколад, начупен на кубчета и разбъркайте още малко, докато се разтопи и изравни с крема. Готовият крем се оставя да се охлади за половин час, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка.

    Изпечената кора извадете от тавата и я оставете малко да изстине, след което я разделете на две равни части, така че да се получат две кори. Поставете едната кора върху чиния или подложка за сервиране (ако искате вашите кори да са по-сочни, тогава ги напоете с много малко мляко).

    блат на две

    блат с крем

    Върху кората се нанася половината от готовия крем и се разпределя равномерно, след което се заравнява повърхността. Поставете втората кора, притиснете малко с длани, леко, колкото да полепне по крема, след което отгоре намажете втората половина от него.

    торта с крем

    торта с крем ванилия

    Отгоре се поръсват със смлени или нарязани на ситно орехи, след което тортата се оставя в хладилник за поне два часа, докато изстине и стегне хубаво. След това можете да я нарежете и сервирате. 

    торта с орехи

    орехова торта

    Да ви е сладко!

    сочна орехова торта

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft