Лепкави ребра на фурна: Месото е толкова сочно, че лепне по пръстите и се отделя само, а тайната е в марината

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лепкави ребра на фурна: Месото е толкова сочно, че лепне по пръстите и се отделя само, а тайната е в марината
Лепкави ребра на фурна: Месото е толкова сочно, че лепне по пръстите и се отделя само, а тайната...
14464
Лепкави ребра на фурна: Месото е толкова сочно, че лепне по пръстите и се отделя само, а тайната е в марината
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да приготвите празничен, гурме обяд като от най-добрите ресторанти, то почерпете любимите си хора с този много вкусен специалитет наречен " лепкави ребърца на фурна ". Процедурата не е никак сложна и не цапате много съдове.

И най-важното - не прекарвате много време в кухнята до печката. Единственото, на което трябва да обърнете внимание, е да планирате обяда си предния ден, защото ребрата трябва да "узреят" в марината за една нощ.

Необходим ви е дълбок съд, в който ще смесите всички съставки за маринатата, след което накиснете ребрата в него и ги оставете да престоят в хладилника за 12 часа. През това време те ще омекнат и ще поемат вкуса на подправките. След това остава само да ги наредите в тава и да ги запечете. Ето какво ви трябва:

лепкави печени ребърца

Лепкави ребра на фурна

Продукти: 

  • 1,5 кг свински ребра
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах/гранули
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка кориандър
  • черен пипер на вкус
  • 4 супени лъжици соев сос
  • 3 супени лъжици кетчуп
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1 чаена лъжичка горчица
  • 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок

Приготвяне: 

В дълбока купа смесете всички изброени съставки за маринатата: чесън, сол, кориандър, прясно смлян черен пипер, соя, кетчуп, мед, олио, горчица и прясно изцеден лимонов сок (по желание може да добавите и подправки по ваш вкус). Смесете добре.

подправки марината

Когато смесите всички съставки (бъркате с лъжица) трябва да получите тъмна и гъста, гладка смес, която да не е много рядка, нито много гъста. С маринатата се заливат свинските ребра и се разбъркват добре с ръце, за да се напоят равномерно.

марината продукти

марината за свинско

Когато се уверите, че всяко парче месо е добре напоено, покрийте съда с ребрата със стреч фолио или капак и го оставете да престои поне 12 часа в хладилника. За този период месото ще омекне като локум, но и ще придобие отличен вкус.

мариновани ребра

ребра под фолио

На следващия ден застелете тавата с хартия за печене (по желание), след което подредете ребрата едно до друго, но внимавайте да не се застъпват. Няма нужда от допълнително намасляване, защото сами ще пуснат мазнината. Покрийте тавата с един слой алуминиево фолио и сложете да се пече в загрята фурна на 220 градуса.

ребра в тавичка

печени ребра

След около 40 минути извадете тавата, махнете внимателно фолиото и върнете ребрата да се пекат за още 20 минути в загрята фурна на 220 градуса или докато добият приятен цвят. 

 

лепкави ребра на фурна

Да ви е сладко!

порция ребра

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft