Лесна френска селска торта, която праща в облаците с неповторимия си вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лесна френска селска торта, която праща в облаците с неповторимия си вкус!
Лесна френска селска торта, която праща в облаците с неповторимия си вкус!
16124
Лесна френска селска торта, която праща в облаците с неповторимия си вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Прекрасни медени блатове напоени с крем от заквасена сметана, които ще оставят неповторим вкус!

Необходими съставки

650 гр брашно тип 1150
500 гр захар
90 гр мед
70 гр маргарин
3 бр. яйца
2 ч.л. сода бикарбонат
500 мл течна сметана 
400 гр заквасена сметана
1 пак. ванилия
 

В тенджерка се слагат яйцата, медът, 1 ч.ч. захар и маргаринът. Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти.
Тогава се добавят содата и брашното (може и повече от посоченото в рецептата) и се оттегля от котлона. Полученото твърдо тесто се оставя на хладно (но не в хладилника) за 30 мин. От тестото се разточват 5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин). Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта). 
Отделно се разбива заквасената сметана. Смесват се двата вида сметана и кремът е готов. 

Върху първия блат се намазва дебел слой от крема (поне 1.5 см), отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
Блатовете не се сиропират. Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се наръсва с трохи от блатовете или с кокосови стърготини и ядки. 
Тортата се сервира след 8-10 часа.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft