Микровълновата = невидима заплаха! 5-те продукта, които никога не трябва да слагате вътре, защото стават опасни за здравето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Микровълновата = невидима заплаха! 5-те продукта, които никога не трябва да слагате вътре, защото стават опасни за здравето:
12247
Източник: blitz.bg
Микровълновата = невидима заплаха! 5-те продукта, които никога не трябва да слагате вътре, защото стават опасни за здравето:

Микровълновата фурна дотолкова е станала част от ежедневието ни, че дори не се замисляме, когато пъхваме вътре порция от вчерашния обяд, за да го подгреем. Дали обаче можем да слагаме вътре всичко? Оказва се, че някои продукти не само губят полезните си свойства под въздействието на микровълновите лъчи , но и стават буквално опасни за живота ни. 

Удобният домакински уред може да превърне ястията ви в истинска бомба със закъснител .

Това, което имаме предвид, е, че мировълновата може да променя структурата на продуктите на молекулярно ниво.

Първоначално молекулите в продуктите се подреждат хаотично. Когато се нагрява в микровълнова фурна магнетрона (основният “нагревателен” елемент) ги изгражда в определен ред. Положително заредените частици се поемат в една посока, отрицателно заредени - в друга. Когато електронното поле променя посоката си, молекулите се затоплят до 180 градуса. Само за една секунда броят на тези удари достига пет милиона.

Микровълновата енергия предизвиква движение на молекулите, поради което температурата на продукта се повишава. Качеството на храната обаче се променя драстично. Някои продукти даже въобще не трябва да се консумират.

Ето 5-те продукта, които никога не трябва да слагаме в микровълновата - могат да станат буквално смъртоносни, ако ги претоплим вътре. 

Говеждо

месо в микровълнова

Промените в структурата на молекулите водят до деформация на протеини и мазнини. Повишава се нивото на канцерогенното съединение нитрозодиентоламин. Редовната консумация на предварително загрято червено месо може да доведе до развитие на рак на стомаха и червата.

Мляко

кърма в микровълнова

Кърмата например трябва да бъде нагрявана само в топла вода. Под въздействието на микровълните ценните аминокиселини се трансформират в такива, които са токсични за нервната система и бъбреците.

Зърнени храни

Когато молекулите се търкат, свободните радикали се освобождават. Това са молекули без електрони, които лекарите наричат ​​"вампири". В тялото те се опитват да пресъздадат собствената си структура за сметка на други молекули - здрави клетки. Като отнемат от тях електрони, те насърчават клетъчните мутации.

Зърнените продукти след нагряване в микровълнова печка придобиват канцерогенни свойства. Така се увеличава и развитието на онкологични заболявания.

Замразени плодове

патладжани в микровълнова

Заради размразяването те губят съдържанието си на витамин Ц и значителна част от други полезни вещества. Особено засегнати от микровълновите вълни са ягодите, борвинките и черешите.

Под действието на микровълните се увеличава концентрацията на токсичен алкалоид соланин в патладжаните например.

Храни в пластмасови кутии

Това често е практика на всички ни в офиса. Затопляме храна, която си носим в пластмасова кутия. Това обаче е много вредно, заото заради температурата пластмасата отделя канцерогенни вещества, които проникват в храната, а после биват консумирани. Това нарушава имунната и ендокринната ни система и предразполага за развитието на рак.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft