Млади печени картофи със златиста коричка - бърза рецепта
13 Август 2019
4729
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Подобно на младите тиквички или патладжана, младите картофи са обожавани поради специалния вкус и деликатната текстура, бързото приготвяне и липсата на нужда от сложно сервиране - ястието просто се разделя на порции.
Печените картофи са особено популярни. Първо, печената версия е много полезна.
Второ, златната им коричка е просто божествена.
Но колко вкусно е да печете нови картофи? Обикновено за това се използва обикновена топлоустойчива форма, фолио или ръкав за печене. Ние от редакцията на "С вкус" споделяме друг възможен начин с вас и според нашето скромно мнение това е най-добрият вариант!
Съставки
- Зехтин 5 супени лъжици
- сол 1 ч.л.
- чесън 2-3 скилидки
- мащерка 2 щипки
- розмарин 0,5 ч.л.
Приготвяне:
- Как да печем цели картофи? Измийте и почистете. Между другото, ако искате, можете да не премахвате кожата.
- Отделно смесете зехтин и сол, черен пипер и розмарин, скилидки чесън и стрък мащерка, преминали през пресата.
- Изсипете върху картофите приготвения дресинг.
- Прехвърлете ги в плик за печене и печете 50 минути на 180 ° C. След това изрежете дупка в плика и печете още 10 минути, така че коричката да стане румена.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари