Млади печени картофи със златиста коричка - бърза рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Млади печени картофи със златиста коричка - бърза рецепта
Млади печени картофи със златиста коричка - бърза рецепта
4729
Млади печени картофи със златиста коричка - бърза рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Подобно на младите тиквички или патладжана, младите картофи са обожавани поради специалния вкус и деликатната текстура, бързото приготвяне и липсата на нужда от сложно сервиране - ястието просто се разделя на порции.

Печените картофи са особено популярни. Първо, печената версия е много полезна.

Второ, златната им коричка е просто божествена.

Но колко вкусно е да печете нови картофи? Обикновено за това се използва обикновена топлоустойчива форма, фолио или ръкав за печене. Ние от редакцията на "С вкус" споделяме друг възможен начин с вас и според нашето скромно мнение това е най-добрият вариант!

Съставки 

  • Зехтин 5 супени лъжици 
  • сол 1 ч.л.
  • чесън 2-3 скилидки
  • мащерка 2 щипки
  • розмарин 0,5 ч.л.

Приготвяне:

  • Как да печем цели картофи? Измийте и почистете. Между другото, ако искате, можете да не премахвате кожата.
  • Отделно смесете зехтин и сол, черен пипер и розмарин, скилидки чесън и стрък мащерка, преминали през пресата.
  • Изсипете върху картофите приготвения дресинг.
  • Прехвърлете ги в плик за печене и печете 50 минути на 180 ° C. След това изрежете дупка в плика и печете още 10 минути, така че коричката да стане румена. 
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft