Мога да я ям всякак - печена, варена, в сладкиши. Когато опитах този пай, обаче, вече се убедих - тиквата е №1!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мога да я ям всякак - печена, варена, в сладкиши. Когато опитах този пай, обаче, вече се убедих - тиквата е №1!
Мога да я ям всякак - печена, варена, в сладкиши. Когато опитах този пай, обаче, вече се убедих -...
11465
Мога да я ям всякак - печена, варена, в сладкиши. Когато опитах този пай, обаче, вече се убедих - тиквата е №1!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тиквата е любима не на един и двама. Днешната рецепта е вдъхновена от този благодат на есента.

Паят се получава фантастичен - с мека и ароматна сърцевина, и хрупкава маслена коричка. Непременно опитайте:

Продукти:

400 гр. брашно

250 гр. масло

3 яйца

900 гр. тиква

200 гр. захар

200 мл сметана

щипка сол

ванилия и канела на вкус

Приготвяне:

  1. В голяма купа пресейте брашното и добавете сол. След това прибавете размекнатото масло и го стрийте с брашното с ръце. Добавете 1 яйце и омесете тесто.
  2. Оформете тестото на топка и го пъхнете в хладилника за 30 минути.
  3. През това време обелете тиквата и отстранете семките. Нарежете сърцевината на кубчета и сварете в малко вода, докато омекне.
  4. Пасирайте готовата тиква - масата трябва да бъде хомогенна.
  5. Извадете тестото от хладилника и го разточете, после го прехвърлете във форма за печене. Набодете го с вилица и пъхнете в предварително загрята 190 градуса фурна за 12 минути.
  6. През това време разбийте тиквеното пюре с останалите яйца, захар, сметана, добавете ванилия, канела и сол.
  7. Изсипете плънката върху тестото във формата, а след това отново пъхнете във фурната за още 45 минути и печете на 180 градуса.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft