Мъфините са любимо лакомство на малки и големи. Невинаги обаче се получават така, както сме си представяли, защото не винаги приготвянето на сместа е еднакво.
Мъфини без тесто, пълни с шоколад
Продукти (за 12 мъфина):
24 филии бял хляб за тост
4 яйца
2 супени лъжици прясно мляко
1 лъжица захар
½ супена лъжица канела
Малко ванилов екстракт по желание
Течен шоколад
Смес от захар и канела
Приготвяне:
Изрежете кръгчета от средата на филийките с помощта на формичка за сладки.


Разбийте яйцата с прясното мляко, захарта, канелата и ванилията. Потопете вътре всяка филийка от тост-хляба:


Поставете напоените хлебни кръгчетата в гнездата на форма за мъфини (предварително намаслени), като хубаво ги притиснете към дъното и стените на формата.

Напълнете всяко гнездо с лъжица от течния шоколад:


Накрая покрийте с второ хлебно кръгче (напоено в сместа с яйцата) и поръсете обилно със смес от захар и канела:

Печете 25 минути на 180 градуса и се насладете на най- бързите и вкусни мъфини .


Да ви е сладко!














