Най- добрата марина за крехки и сочни пържолки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най- добрата марина за крехки и сочни пържолки
Най- добрата марина за крехки и сочни пържолки
17616
Най- добрата марина за крехки и сочни пържолки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Честно казано, сочна свинска пържола е подходяща по всяко време на годината. Като се има предвид, че е януари, подходящо парче месо ще даде сила и енергия особено добре на всеки. И точно това ви е необходимо за хладен зимен ден.

Хубавото на готвенето на месо у дома е, че резултатът може да бъде не по-лош, отколкото в ресторант. Освен ако, разбира се, не знаете как да направите това и не разполагате с правилните съставки.

Нашата рецепта днес ще ви разкрие някои кулинарни тайни и ще ви каже как да готвите висококачествени свински пържоли във фурната.

 

КАК СЕ ПРАВИ СВИНСКА ПЪРЖОЛА

СЪСТАВКИТЕ

1,5 кг свински врат
подправки за месо
50 мл зехтин
сол

ПОДГОТОВКА

Вземете хубаво парче свински врат и го нарежете на порции с размери 2 см. Не се притеснявайте за излишната мазнина, ще готвим месото по такъв начин, че дори свинското месо да се окаже с оптимално съдържание на мазнини.

Вземете подправките. В идеалния случай, ако не са пресни, подправени с месни подправки. При пресните просто ароматът трае много по-дълго. С помощта на хаванче и пещ се смила смес от черен пипер, малко кориандър, кардамон, щипка семена от розмарин и горчица. Добавете също сушени люспи от червен пипер, куркума и малко мента за свежест. Ако нямате нещо или предпочитате други подправки пред месо, това не е проблем. Разчитайте на вашия вкус, това месо със сигурност не се разваля.

Добавете зехтина към смлените подправки и разбъркайте всичко в хомогенна маса. Намажете с нея парчета свинско месо и ги изпратете да се мариноват в дълбока тенджера. Оставете поне за 2 часа или дори цяла нощ.

Сложете месото на скара. Поставете лист за печене на дъното на фурната и налейте чаша вода в нея. Така излишната мазнина от месото ще капе в тигана и няма да се придържа към него. И фигурата ви изобщо няма да страда. 


Гответе месото за 30 минути във фурна, предварително загрята до 250 градуса. Внимание! Полусготвеното свинско месо е опасно за здравето. Следователно не трябва да се позволява да е дори малко влажно вътре.

 

Ако нямате фурна или е счупена, но душата ви иска вкусно месо, винаги можете да сготвите свинска пържола в тиган . Добавете стрък розмарин и ще се получи доста добре. 

Свинските пържоли са идеални за гарнитура от картофи , ориз, зелен грах, зелен фасул. И гостите, и семейството ще бъдат еднакво доволни от тях, защото това е вкусно сърдечно ястие. Гответе, експериментирайте, създавайте и ви пожелаваме успех!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft