Най-вкусната рецепта с кори за баница - сложете им ТОВА вместо сирене и ще ги ядете от сутрин до вечер!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-вкусната рецепта с кори за баница - сложете им ТОВА вместо сирене и ще ги ядете от сутрин до вечер!
Най-вкусната рецепта с кори за баница - сложете им ТОВА вместо сирене и ще ги ядете от сутрин до...
196082
Най-вкусната рецепта с кори за баница - сложете им ТОВА вместо сирене и ще ги ядете от сутрин до вечер!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От готови кори за баница ще приготвите чудна вкусотия , за която иначе си давате парите в пекарната! Уникална домашна баница с шунка и кашкавал - сочна, вкусна и ароматна! За нула време се прави и може да я хапвате за закуска, обяд и дори - вечеря:

Домашна баница с шунка и кашкавал

Продукти:

1 пакет готови кори за баница (18 бр., малко по-дебели от тези за баклава)

2 яйца

150 мл прясно мляко

1 супена лъжица брашно

1 супена лъжица бакпулвер

малко сол на вкус

50 ​​г масло

кашкавал и шунка на вкус, а може и друг пълнеж по избор

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте две яйца и добавете 150 мл прясно мляко. 

Разтопете 50 г масло или маргарин на много слаб огън или в микровълнова фурна, след което изчакайте малко да изстине и добавете към млякото с яйцата.

мляко с яйца

Отгоре добавете супена лъжица брашно, половин пакетче бакпулвер и малко сол (около една чаена лъжичка) към сместа, след което разбийте добре с бъркалка или миксер, както сметнете за добре. 

мляко с масло

Трябва да получите гладка смес без бучки.

заливка баница

Отворете корите, след което поставете върху работната повърхност голямо парче хартия за печене (по-голямо от корите). Поставете кора и с кухненска силиконова четка нанесете приготвената смес по цялата ѝ повърхност.

кори за баница мазане

Отгоре се покрива с втора кора, а върху нея се поръсва настърган кашкавал. След това се покрива с трета кора, като също се намазва с приготвената смес и се покрива с четвърта кора.

кора с кашкавал

кора за баница

Върху четвъртата кора наредете тънки листа шунка, като ще ви трябват приблизително 12 средно големи тънки листа.

баница с шунка

 Покрива се с петата кора и се намазва по цялата повърхност с яйчената смес. Покрива се с шестата кора и се поръсва с настърган кашкавал.

баница с шунка и кашкавал

След шестата кора започва навиването на рулото. Така че имате кора, кора, кашкавал, кора, кора, шунка, кора, кора, кашкавал. Мажат се само онези кори, върху които няма плънка. Повторете процедурата с останалите кори, така че да се получат три рула.

руло с кашкавал

Внимателно наредете навитите рула в средно голяма тава, постлана с хартия за печене, след което намажете отгоре с останалата част от яйчената смес. Намажете ги добре отгоре, но и отстрани.

рула с шунка и кашкавал

Поставете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Оставете изпечената баница да изстине малко, след което я нарежете и сервирайте.

баница с шунка и кашкавал

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft