Най-голямата вкусотия с половинка кайма и няколко тиквички - яде се до пръсване, а се прави лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-голямата вкусотия с половинка кайма и няколко тиквички - яде се до пръсване, а се прави лесно:
Най-голямата вкусотия с половинка кайма и няколко тиквички - яде се до пръсване, а се прави лесно:
34589
Най-голямата вкусотия с половинка кайма и няколко тиквички - яде се до пръсване, а се прави лесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Знаете и какво ще стане, ако смесите половин килограм кайма и няколко настъргани тиквички? Да, досещате се - нещо хем вкусно, хем сочно! Ако добавим към всичко това и ароматен млечен сос, се получава ястие, достойно за всяка трапеза, било то ежедневна или празнична! Без повече приказки, хайде да приготвим заедно тези чудни кюфтенца от кайма и тиквички в млечен сос :

Кюфтета от кайма и тиквички в млечен сос

Продукти за кюфтетата:

свинска кайма - 500 г

тиквички - около 1 кг

яйца - 1 брой

сол

черен пипер

чесън - 1 или 2 скилидки, пресовани

див лук - сушен, от пакетче

Продукти за млечния сос:

течна сметана - 250 мл /30 или повече процента масленост/

крема сирене - 80 г

сол - на вкус

чесън - 1 скилидка

кюфтета в млечен сос

Начин на приготвяне:

Приготвяне на кюфтетата:

Настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете за 15 минути. След това хубаво ги изцедете.

Ползвайте тензух или цедка. Трябват ви 500 гр. изцедени тиквички.

Тиквичките се омесват с каймата, яйцето и подправките.

От сместа се оформят топчета и се слагат да се пекат. Ако ги печете във фурната, температурата трябва да е на 200 градуса. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

Може да изпечете кюфтенцата и на тиган с много малко мазнина, или пък в еър фрайър, ако разполагате с подобен уред - пекат се на програма "roast" на 190 градуса за около 15 минути с обръщане.

Приготвяне на млечния сос:

3 части сметана се смесват с 1 част крема сирене. Сметаната и сиренето се слагат в тиган и бъркат на среден огън, докато сместа се посгъсти. Добавете и 1 скилидка пресован чесън. Посолете на вкус.

Готовите кюфтенца поднесете в млечния сос и по желание добавете няколко стръка прясна мента.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft