Най-лесният ябълков сладкищ-три чаши

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-лесният ябълков сладкищ-три чаши
Най-лесният ябълков сладкищ-три чаши
19920
Най-лесният ябълков сладкищ-три чаши
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълките с право могат да се считат за един от най-популярните сезонни плодове по нашите географски ширини. Реколтата от ябълки се прибира преди настъпването на първата слана, за да има време да се запазят плодовете до следващия сезон. Не е изненадващо, че през този период печенето на ябълки придоби нов кръг от популярност. Тъй като жадуваме за топла, домашно приготвена храна, лакомствата с ябълков пълнеж все по-често се появяват на трапезите ни. Една от любимите рецепти на семейството ми е насипният ябълков пай .

Срещнах този деликатес в едно от кафенетата в града. Денят се оказа есенно-студен, така че когато пристигнах на място, исках десерт, който да ми даде усещане за дом и уют . Милото момиче на касата препоръча техния ябълков пай. Послушах и не съжалявах: беше толкова вкусно, че започнах да търся рецептата му веднага щом се върнах у дома. Оказа се, че не може да бъде по-лесно за приготвяне!

Ябълков пай рецепта

Основното предимство на тази торта е, че се получава много мека и влажна . В същото време печенето е много лесно за приготвяне. Баницата се нарича „Три чаши” с причина. За да приготвите тестото, трябва да вземете чаша от три основни съставки, което прави пая не само лесен за приготвяне, но и доста достъпен в цената. Опитайте и вижте сами.

Рецепта за бърз ябълков пай

Съставки:

  • 1 чаша захар 
  • 1 чаша грис
  • 1 чаша брашно
  • 70 г масло
  • 1 кг ябълки
  • 100 мл мляко
  • 12 г бакпулвер
  • пакетче ванилова захар
  • пудра захар

Приготвяне:

Първо трябва да подготвите основата за тестото. В голяма купа смесете гриса, брашното и захарта. В тази рецепта грамовете съставки не са толкова важни, колкото обемът. Измервам със стандартна чаша. Добавете ванилова захар и бакпулвер към основните съставки и след това разбъркайте всичко. Между другото, ако желаете, можете да използвате канела вместо ванилова захар, тъй като тя идеално допълва вкуса на ябълките. Сухата смес разделете на 4 части - това ще са питките.

Сега да преминем към пълнежа. За този пай е по-добре да изберете сочни и леко кисели ябълки. Тогава вкусът на готовите печива е по-хармоничен. Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Разделете плънката на 3 равни части. За да не потъмнеят ябълките ги поръсете с малко лимонов сок. Ако ябълките са сладки, тогава можете да добавите малко повече сок, за да добавите киселинност към пълнежа.

Застелете тавата, в която ще печете сладкиша с пергамент. Сега започваме да сглобяваме пая. Поставете една част от сместа за сухо тесто като първи слой и го загладете. Поставете слой ябълки върху тестото и също загладете всичко. След това отново сложете тестото върху ябълките. Така, редувайки пластове тесто и ябълки, сглобете баницата.

Отгоре трябва да имате пласт тесто. Предварително охладеното масло се настъргва на едро ренде и се разпределя по цялата повърхност на пая. В самия край на полетата залейте питата с мляко.

Печете насипния ябълков пай в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути. Проверете готовността с дървено шишче или кибрит. Готовия пай охладете и поръсете с пудра захар. Сервирайте го с чай, кафе или сок. Добър апетит!

Надяваме се нашата рецепта да ви е харесала. И за да зарадвате семейството си с вкусна закуска, не забравяйте да приготвите пухкави ябълкови палачинки .

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft