Картофената „пица“ в тиган е прост и вкусен вариант за вечеря или обяд, когато искате нещо необичайно. Можете да изберете пълнежа по ваш вкус, бил той зеленчуков или месен.

Първо обелете картофите, приблизителното тегло след обелването им е около 500 грама. Така ще получите основа с дебелина приблизително 1,5 см, но можете да регулирате количеството картофи по ваше желание.
Картофите се настъргват на едро ренде, като се отделя течността. Веднага добавете сол и ако желаете любимите си подправки.

След това чукнете две яйца и разбъркайте всичко добре.

Загрейте малко растително масло в тиган. Разпределете настърганите картофи в тавата, като оформите чиста основа. Гответе на слаб огън под капак за около 10 минути, докато дъното стане златисто кафяво.

Използваме чиния за обръщане.

Като сос добавете малко доматен сос и майонеза към картофената основа и намажете с четка.

Отгоре се нареждат ситно настърган колбас и кашкавал на вкус, добавят се нарязаните домати и чушката.

Поръсете със сух босилек и зелен лук.

Затворете капака и гответе още 10-13 минути, като вземете предвид дебелината и вида на картофите.

Това ястие се оказва невероятно вкусно. Ако предпочитате, можете да пропуснете колбаса от рецептата.



Опитайте да направите тази пица и ако вече сте запознати с този метод на приготвяне, надявам се моята рецепта да ви го напомни














