Не съм вярвала, че тези кюфтета така ще ми влезнат под кожата, че през ден ще ги правя, но водят до пристрастяване

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не съм вярвала, че тези кюфтета така ще ми влезнат под кожата, че през ден ще ги правя, но водят до пристрастяване
Не съм вярвала, че тези кюфтета така ще ми влезнат под кожата, че през ден ще ги правя, но водят...
12455
Не съм вярвала, че тези кюфтета така ще ми влезнат под кожата, че през ден ще ги правя, но водят до пристрастяване
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички сме свикнали да си правим кюфтета от кайма, но през последните години доста навлезнаха и постните в нашата кухня. И с разбообразието от рецепти, с които разполагаме, започнахме да хапваме доста по- често и да разнообразяваме асортимента на трапезата си.

Затова днес ще ви предположим още един вариант, който сме сигурни, че ще обикнете от първата хапка, защото вкуса на тези кюфтета е незабравим.

кюфтета с лук

Кюфтета с лук

Днес ще ви научим да си готвите златни кюфтета (без миризма на лук) с хрупкава кора. Не бързайте да се мръщите от отвращение, тези кюфтета имат специална тайна: ако ги ядете топли, имат досущ вкус като месните, а ако са студени, на риба. 

кюфтета с лук

СЪСТАВКИ

0,5 кг лук
100 грама грис
3 скилидки чесън
2 яйца или 2 варени картофи
1.5 Чл. доматен сок
2 дафинови листа за сос
сол, пипер на вкус
масло за пържене

 

ПОДГОТОВКА

ОБелете и нарежете лукът на малки кубчета. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. В чистата версия, вместо яйцата, използвайте настъргани варени картофи.

кюфтета с лук

Нека пълнежът на лука се изцеди, така че грисът да се надуе и да абсорбира излишната течност. Ако тестото е много течно, добавете малко брашно.
Оформете котлети и ги запържете от двете страни на растителното масло до златисто- кафяво.

кюфтета с лук

Теоретично, кюфтета са готови за ядене. Но те ще бъдат още по-вкусни с доматен сос . Поставете кюфтетата в дълбок тиган и в същото време сложете доматения сок с дафинов лист в тиган да покъкри малко

кюфтета с лук

След като е готов сосът изсипете върху кюфтета и оставете на слаб огън за 15 минути. През това време, грисът ще се надуе добре и кюфтета ще станат меки, вкусът ще напомня на рибени кюфтета. Бон апетит!

кюфтета с лук

Номерът е, че доматният сок с подправки убива миризмата на лука. По подобен принцип можете да направите котлети с моркови и лук , с гъби, със зеле и други зеленчуци, също се оказват доста вкусни.

Подобно на рецептата? Покажете я на приятелите си в социалните мрежи!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft