Днес ще ви научим как да си приготвите нереално вкусна закуска буквално за 10 минути. За целта ви трябват няколко арабски питки (от онези, в които увиват дюнерите), малко кашкавал, малко други сирена (желателно е да се разтопяват добре), яйце и добре загрят тиган.
Ето как се правят най-бързите банички на тиган . За омекнат питките, потопете всяка в разбито яйце. Рулцата са вкусни и много сочни, приготвят се бързо и са идеални за закуска или бърза вечеря, когато нямате нищо сготвено. Рулцата се сервират на масата веднага след приготвянето им, а може да ги комбинирате и с вкусен сос по желание.
Нереално вкусни рулца с кашкавал и сирене
Продукти:
1 тънка арабска питка (лаваш)
50 г сирене моцарела (меко)
100 г кашкавал
100 г сирене чедър (или друго подобно)
1 яйце
15 г пресен магданоз
2 с.л. олио
подправки на вкус
Приготвяне:
Изберете по-мек лаваш, без разкъсани места.
Сложете питката върху плота, нарежете я на 6 еднакви правоъгълника.
Настържете и трите вида сирене, смесете ги в един съд.
Измийте магданоза, подсушете, нарежете на ситно, добавете към сиренето.
Подправете сместа със сол и черен пипер и разбъркайте.
Разбийте яйцето в чиния.
В единия край на всеки правоъгълник сложете по 2 с.л. от сирнената смес. Увийте на стегнато руло. Оформете всички парчета питка по същия начин.
Потопете всяко парче в яйчената смес от всички страни.
Паралелно загрейте тигана с олио. Пуснете рулцата в загрятата мазнина и запържете от всички страни на умерен огън до златисто-кафяво.
Отцедете баничките върху салфетка, за да се освободите от излишното олио. Поднесете ги топли.
Да ви е сладко!