Никога повече гумени краставички: Поколения преди нас са приготвяли туршии по този начин и те винаги са били хрупкави!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никога повече гумени краставички: Поколения преди нас са приготвяли туршии по този начин и те винаги са били хрупкави!
Никога повече гумени краставички: Поколения преди нас са приготвяли туршии по този начин и те...
525
Никога повече гумени краставички: Поколения преди нас са приготвяли туршии по този начин и те винаги са били хрупкави!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Туршиите  са незаменима част от всяка зимна кухня, но често се случва след няколко седмици в буркан да загубят хрупкавостта си и да станат меки и лепкави. За да се предотврати тази неприятна изненада, има стар, доказан трик, който домакините успешно използват от поколения. 

Тайната на перфектно хрупкавите краставици се крие в едно просто допълнение.

Поставете лозов, черешов или дъбов лист във всеки буркан с краставици. Тези листа са богати на танини, естествени съставки, които запазват твърдостта на зеленчука и предотвратяват омекването му. Благодарение на тях, вашите краставици ще останат твърди и свежи в продължение на месеци, сякаш току-що са били откъснати.

Как да приложим трика?

  • Измийте краставиците и пригответе чисти буркани.
  • На дъното на всеки буркан поставете по едно лозово или черешово листо.
  • Подредете краставиците внимателно, като от време на време вмъквате по още един лист между тях.
  • Залейте всичко с приготвената саламура и затворете плътно капаците.
  • Оставете ги да починат, а след това се наслаждавайте на хрупкави и вкусни краставици през цялата зима, съобщава Informer .
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft