Няколко изпитани метода как да премахнете антибиотиците от месото преди да си го сготвите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Няколко изпитани метода как да премахнете антибиотиците от месото преди да си го сготвите
16364
Няколко изпитани метода как да премахнете антибиотиците от месото преди да си го сготвите

Качеството на месото намалява всяка година, а отиването в магазина се превръща в епично намиране на здравословни и естествени продукти. Но, за съжаление, има все по-малко и по-малко добросъвестни производители и много често различни вредни вещества се добавят към месото, което хапваме

Това наистина носи големи щети на нашето тяло и е необходимо да се търсят начини за тяхното премахване. Днес ще ви разкажем за опасностите от антибиотиците и как да намалите количеството им в месото . Всичко е съвсем просто и ще бъде достъпно за всички.

премахване на антибиотиците в месото

Какви са опасните антибиотици в месото?

Най-често те предизвикват сериозни алергични реакции, главно при деца. Също така, антибиотиците водят до пристрастяване, защото спадат към лекарствата. С други думи, не дай си боже да се разболеете, вече не можете да се излекувате с тях, защото тялото ви е свикнало с тях и е станало резистентно. Дори тяхното често използване води до заболявания като дисбактериоза, дисбаланс на естествената флора и намален имунитет.

премахване на антибиотиците в месото

На първо място по съдържание на антибиотици е пуйката, следвано от пилето, свинското, а най-чисто е говеждото и агнешкото месо. Също така е важно да не забравяме, че предпочитанието се дава на младото месо, тоест телетата и агнетата.

премахване на антибиотиците в месото

Как да неутрализираме антибиотиците в месото

За да бъде месото безопасно за консумация, е достатъчно да следвате тези прости правила:

Опитайте се да го купите от надеждни доставчици и частни производители. Там е много по-малко вероятно да използват антибиотици при отглеждане на добитъка.

премахване на антибиотиците в месото

Не забравяйте да накиснете месото преди готвене. При високо температури се разграждат вредните вещества. И ако добавите сол, оцет, лимонов сок или сода, ефектът ще се увеличи значително. Препоръчително е да се накисва продуктът за няколко часа, като минималната продължителност на тази процедура трябва да бъде 15 минути.


Гответе месото малко по-дълго . Топлинната обработка също допринася за активното унищожаване на токсините. Статистиката показва, че варенето или педченето в продължение на 3 часа намалява съдържанието на антибиотици с 90%. В този случай 70% от вредните вещества влизат в бульона, така че трябва да бъдат изхвърлен

премахване на антибиотиците в месото

Ако не сте фен на вареното месо, можете да използвате фурната . Антибиотиците започват да се разграждат при температура  над 130 ° С.
Когато разфасовате месото, кожата и опашката трябва да бъдат отстранени . Най-често там се натрупват вредните вещества.

премахване на антибиотиците в месото

Използвайте за рязане различни дъски . Кръвта от сурово месо не трябва да попада върху вече приготвени храни.
Също така е важно правилно да се запази месото . За да направите това, изберете отделен рафт във фризера, за предпочитане на дъното. Замразяването на месото намалява съдържанието на антибиотици с 20-25%.
Никога не купувайте продукти с прекалено дълъг срок на годност : те съдържат много вредни вещества и токсини, които удължават живота им.

Антибиотиците са особено вредни за децата : тялото им не е достатъчно силно, за да се бори с токсините. Следващият път, когато изберете храни, обръщайте внимание на това, което купувате и как го готвите. Това ще ви позволи да поддържате здравето на близките си добро. Не забравяйте да споделяте информация с приятели, така че и те да са напълно подготвени!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft