Няколко начина за премахване на всички пестициди от плодовете и зеленчуците

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Няколко начина за премахване на всички пестициди от плодовете и зеленчуците
22368
Няколко начина за премахване на всички пестициди от плодовете и зеленчуците

Повечето от нас са наясно, че плодовете и зеленчуците, които консумираме всеки ден са преминали през тежка химическа обработка по време на процеса по култивирането им. Но това, което малко хора знаят е, че част от пестицидите остават в корите на зеленчуците и плодовете и така достигат до нашата трапеза.

И тъй като обелките на част от хранителните продукти са полезни (ябълки, круши, домати, чушки, лимони и др.), няма нужда да ги белите, а просто да ги почистите лесно и бързо с тези три лесни трика.

 

Разбира се, тези химични остатъци са невидими за човешкото око, но това не ги прави по-малко опасни за здравето ни. Резултати от тестването на случаен принцип на плодове и зеленчуци, извършвани от няколко групи за застъпничество и НПО-та в САЩ разкриха, че са изключително високи количествата на пестицидни остатъци в свежите продукти, продавани в магазини и по пазари. Според Центъра за наука и околна среда,

„високите нива на остатъци от пестициди могат да бъдат достатъчно токсични, че да причинят рак, увреждане на нервната и репродуктивната системи, вродени дефекти и сериозно нарушаване на имунната система.“

Едва ли каквито и да е изследвания ще спрат производителите да използват пестициди при отглеждането на своята продукция, но ние, потребителите трябва да се научим как правилно и по естествен начин да почистваме химическите остатъци преди консумация от иначе полезните за здравето ни плодове и зеленчуци.

Предлагам Ви три ефективни метода, при които се използват естествени продукти, срещани във всеки домашен долап с подправки. След като изберете един от тях, за да измиете добре храната, бъдете сигурни, че ще предложите на семейството си напълно чисти от химикали зеленчуци и плодове.

 

Как да почистим от пестициди плодовете и зеленчуците преди консумация ?

ябълков оцет

Оцетът като един добре познат и мощен антимикробен естествен продукт ще Ви помогне да премахнете всички микроби и пестициди от вашите природни храни. Как да си направите разтвора? Разредете 10% бял (ябълков) оцет с 90% вода и просто накиснете плодовете и зеленчуците преди консумация. Оставете 15-20 минути като разбърквате периодично. След това изплакнете хранителните продукти обилно.

 

куркума

Благодарение на своите мощни антисептични свойства, подправката куркума може да се използва и за ефективното премахване на микроби и химически остатъци от натурални продукти. Просто добавете 5 супени лъжици от полезната подправка в тенджера с вряща вода (5 л). След като течността се охлади, добавете зеленчуците и плодовете ги оставете за четвърт час да киснат. След като ги изплакнете, те са безопасни за консумация!

 

сода за хляб

Това е друг доста добър метод за почистване на плодове и зеленчуци от пестициди – бързо, лесно и ефективно. Напълнете голяма купа с 5 чаши вода. Към това количество изсипете 4 супени лъжици сода за хляб и разбъркайте, докато не се разтвори добре. Накиснете продуктите в този разтвор и ги оставете 15 минути да киснат. След това подсушете зеленчуците и плодовете – готови са за директна консумация с гаранцията, че са без каквито и да е химикали.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft