Няма да си кривя душата - от свекървината баклава с грис по-вкусна няма! И сладка, и сочна, и се топи в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма да си кривя душата - от свекървината баклава с грис по-вкусна няма! И сладка, и сочна, и се топи в устата:
Няма да си кривя душата - от свекървината баклава с грис по-вкусна няма! И сладка, и сочна, и се...
12337
Източник: rozali.com
Няма да си кривя душата - от свекървината баклава с грис по-вкусна няма! И сладка, и сочна, и се топи в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно и вие имате някоя изпитана семейна рецепта за баклава , но днес ви предлагаме да опитате тази чудна баклава с грис . Получава се идеална на вкус - и сладка, и добре сиропирана, а грисът в плънката ѝ придава нежна текстура.

Ето как се прави свекървината баклава с грис и орехи :

Баклава с грис и орехи

Продукти:

2 пакета фини кори за баница (от 400 гр.)

6 яйца

1 и 1/2 ч.ч.захар

1 и 1/2 ч.ч.счукани орехи

1 ч.ч.грис

300 гр.олио

За сиропа:

4 и 1/2 ч.ч.захар

6 ч.ч.вода

сок от половин лимон

Начин на приготвяне:  

Намажете дъното на тавата с олио, след което наредете вътре корите от единия пакет.

Върху тях изсипете сместа за плънката, приготвена от разбитите със захар яйца, към които сте добавили гриса и орехите.

Покрийте плънката с корите от втория пакет.

Нарежете баклавата на ромбове и я залейте със загрято олио.

Изпечете я до зачервяване на умерена фурна.

Залейте готовата и охладена баклава с топъл сироп, приготвен от водата, захарта и лимоновия сок.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft