Няма по-вкусна от гръцката млечна баница - цялата пълна с пухкав крем и напоена със сочен сироп:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма по-вкусна от гръцката млечна баница - цялата пълна с пухкав крем и напоена със сочен сироп:
Няма по-вкусна от гръцката млечна баница - цялата пълна с пухкав крем и напоена със сочен сироп:
80875
Източник: gotvach.bg
Няма по-вкусна от гръцката млечна баница - цялата пълна с пухкав крем и напоена със сочен сироп:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вероятно и вие обичате млечна баница - съчетанието от препечени кори (или домашна юфка) и сочна, сладка вътрешност е неустоимо за повечето от нас. Днес ви предлагаме да опитате нещо по-различно и в пъти по-вкусно - гръцка млечна баница , или както ѝ казват гърците,  галактобуреко .

Малко по-трудоемка е от обичайната, която ние правим, но резултатът си заслужава! Ето как точно се прави тази чудна гръцка млечна баница :

Гръцка млечна баница

Продукти:

1 пак.кори за баница

2 л прясно мляко

600 гр.захар

200 гр.пшеничен грис

8 яйца

100 гр.разтопено масло

1 ч.л.ванилова есенция

канела и/или пудра захар за поръсване

За сиропа:

400 гр.захар

400 мл вода

1 пръчка канела

настъргана кора от 1 портокал

настъргана кора от 1 лимон

гръцка млечна баница

Приготвяне:

Първо пригответе крема: сложете млякото да заври заедно с половината захар, а яйцата разбийте с останалата захар и добавете гриса. Към врящото мляко прибавете постепенно яйчната смес и бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти.

Дръпнете го от котлона, добавете ванилията и го оставете да се охлади. През това време загрейте фурната на 180 градуса. Намажете голяма и дълбока тава с разтопено масло. Наредете в нея 1/2 от корите, като между всеки две трябва мажете равномерно от разтопеното масло. Залейте корите с крема и го загладете, след което подредете другата половина от корите, като отново ги мажете с масло. Кората най-отгоре също се намазва с масло.

Изпечете млечната баница за около 45 минути в загрятата фурна до златист загар. Докато се пече, пригответе захарния сироп, като в тенджера смесете захарта, водата и канелата, заедно с настърганите цитрусовите корички + лъжица ром или коняк. Варете сиропа около 6 минути, след което го охладете и прецедете.

Оставете готовата изпечена млечна баница също да поизстине и след това я сиропирайте, докато е още топла. Поднесете сладкиша охладен, поръсен с пудра захар или канела (или смес от двете).

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft