От читателка: "Имам рецептата от 18 години и само нея правя! ПЛИСИРАНАТА баница на свекърва ми за 10 минути - няма по-сочна и пухкава":

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От читателка: "Имам рецептата от 18 години и само нея правя! ПЛИСИРАНАТА баница на свекърва ми за 10 минути - няма по-сочна и пухкава":
От читателка: "Имам рецептата от 18 години и само нея правя! ПЛИСИРАНАТА баница на свекърва...
84768
От читателка: "Имам рецептата от 18 години и само нея правя! ПЛИСИРАНАТА баница на свекърва ми за 10 минути - няма по-сочна и пухкава":
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Рецептата на свекърва ми за най-вкусната баница само за 10 минути - поднесете я за закуска, за скъпи гости или я напълнете с късметчета за Нова година!" - това ни пише наша читателка, а писмото започва така:

„Здравейте мили мои, след толкова много различни рецепти за баница със сирене в моя канал мога да ви кажа, че тази баница е номер едно за мен.“

„Бърза и лесна за приготвяне, така че всеки може да я направи само за 10 минути и да получи голяма, сочна баница, която попива плънката като гъба! Рецептата за тази баница имам повече от 18 години от свекърва ми, от тогава я правя само така за всички тържества и когато бързам и нямам време да приготвя обяда.

Нарича се още " плисирана баница " или "акордеон". „Толкова е вкусна, че близките смятат, че я правя с домашни кори, а всъщност се прави с тънки, хрупкави кори за баница“, пише ни Саня.

Плисираната баница на свекървата

Продукти:

2 опаковки кори за баница

6 яйца

400 г сирене

малко сол

200 мл кисело мляко

30 мл олио

300 г кисело мляко или заквасена сметана

250 мл газирана вода

сусам - по желание

Приготвяне:

Разбийте яйцата в по-дълбока купа. Както можете да видите, баницата съдържа много яйца, но именно това я прави толкова вкусна.

продукти за баница

Посолете съвсем малко и ако сиренето, което използвате, не е солено, тогава можете да добавите още, но внимавайте да не пресолите. След това добавете натрошеното сирене, киселото мляко и олиото.

смес за баница

Разбъркайте малко, след което добавете заквасената сметана (може да замените с още кисело мляко). Сместа трябва да е много рядка, почти водниста, за целта накрая се залива с газирана вода. Газираната вода допълнително ще направи баничката мека и въздушна, така че не е необходимо да добавяте бакпулвер.

баница плънка

баница заливка

След като добавите газираната вода, разбъркайте хомогенна смес. В голяма тава с размери 30х40 см започнете да нареждате корите, но не една върху друга, а нагънати една до друга като акордеон, както е показано на снимката.

кори за баница

Така нареждате корите (първата опаковка) и след това изсипвате от плънката. Налейте плънката върху корите и между тях, така че баницата да е много сочна. След това с вилица разпределете заливката там, където корите са останали сухи.

баница заливка

Притиснете нагънатите кори плътно една до друга, за да има място да наредите и втория пакет като първия. Подредете втората половина, докато се напълни формата. Отгоре се изсипва останалата плънка и се нареждат и събират с вилица корите една до друга.

баница заливка
плисирана баница

Изсипете останалата заливка върху цялата баница, поръсете със сусам и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. Аз добавям много сусам, защото става още по-вкусна. 

баница хармоника

Да ви е сладко!

баница със сусам

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft