Откакто ме открехна един готвач как да си мариновам пилето и с какво го правя досущ като от най- скъпарския ресторант

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто ме открехна един готвач как да си мариновам пилето и с какво го правя досущ като от най- скъпарския ресторант
Откакто ме открехна един готвач как да си мариновам пилето и с какво го правя досущ като от най-...
5904
Откакто ме открехна един готвач как да си мариновам пилето и с какво го правя досущ като от най- скъпарския ресторант
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Случвало ли ви се е пилето да ви стане сухо и да загуби сочността си. Една добра марината винаги ще реши този проблем- там се крие тайната на перфектно приготвеното пиле

марината с горчица

Представете си, че един изтъкнат готвач ви е казал всички тайни за приготвянето му. А сега, като смесваме само няколко познати храни, превръщате обикновената пилешка гърда или филето, бедрата или дори цялото пиле в нереалистично сочно и вкусно месо.  Всичко това е съвсем реално, защото ние ще ви разкрием днес точно тази тайна

 

Как да мариноваме пиле

марината с горчица

За да стане месото добро и сочно, важно е не само да се използва марината за пиле с дижонска горчица, но и да се избере идеалният контейнер . Изберете съд, който не окислява - керамика или стъкло, неръждаема стомана, емайлирана или специална пластмаса.

марината с горчица

Не ви съветваме да използвате алуминиеви контейнери, защото те се окисляват и придават на месото неприятен вкус. Размерът на резервоара също е много важен, защото пилето трябва да влезе напълно в него, а от горе ще трябва да поставите тежест.

 

Как да мариновате пиле

марината с горчица

Пилето се маринова няколко пъти по-бързо, отколкото, например, свинското. Поради тази причина много хора съветват парчетата да се държат до 2-3 часа . Но има няколко нюанса в зависимост от това каква част от трупа на пиелто ще готвите.

Цяло пиле се маринована цяла нощ.
Поясница, гърди и крила - 1-2 часа.
Големи и малки бедра - 2-4 часа.

Това са общи съвети, но както показва практиката, най-добре е цялото месо да остане в хладилника за една нощ.

 

Как да си приготвите марината за пиле

съставки

1 кг пилешко месо
0.5 кофичка кисело мляко
0,5 ч.

Л. чесън на прах
1 щипка червен пипер
1 ипка черен пипер
0,5 ч. Л. къри
1 ч. Л червен пипер
1 щипка сол
1 ч. Л Дижонска горчица

 

подготовка

Вземете дълбок съд. Налейте в него киселото мляко. Добавете червен пипер и люта чушка, сол и горчица, черен пипер, както и чесън на прах и къри. Смесете всичко.
Поставете месото в маринатата. Покрийте съда с плоска чиния и поставете товар върху него. Така че пилето да е добре накиснато. Изпратете месото в хладилника през цялата нощ, след което го пригответе по познатия начин.

Можете да разширите списъка на съставките за марината с горчица за пиле във фурната. Например куркумата не само ще направи вкусното месо , но и ще му придаде златна кора.

Вкусът и ароматът ще станат по-ярки, ако към сместа от кисело мляко се добавят кориандър, мента, градински чай, мащерка, розмарин, риган и босилек.

 

И още няколко трика

Ако сте закупили замразено месо и планирате да го мариновате, не чакайте да се разтопи,а веднага излейте сместа от киселото мляко: пилето ще се маринова добре.

Тази марината за пиле с горчица може безопасно да се използва за други видове месо, но не и за риба.

Методът за приготвяне на мариновано месо може да се избере по ваша преценка. Но най-често се пече: парчетата стават сочни и златни.

Можете да нарежете пилето на малки парченца, опаковайте го в торбичка за замразяване, налейте маринатата и го съхранявайте във фризера до 3 месеца .

Споделете статията на страницата си и дайте възможност и на другите да използват съветите.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft