Печени патладжани с пармезан, рецепта дадена от италианската ми свекърва

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Печени патладжани с пармезан, рецепта дадена от италианската ми свекърва
7727
Печени патладжани с пармезан, рецепта дадена от италианската ми свекърва

За неосведомените, италианската кухня се ограничава до сирена, спагети и пица. Но опитните готвачи са наясно колко много италианците обичат зеленчуците . В страните от средиземноморския регион традиционно залагат на ястия от пресни зеленчуци и билки. И в това отношение италианската кухня ще отстъпи само на гръцката, а това не е факт. Патладжанът на италиански, който ще бъде обсъден по-долу, е класическо ястие от средиземноморската кухня, вкусно и задоволително до изумление!

Тънкостите на рецептата

Когато италианската ми свекърва реши да сподели тази рецепта с мен, веднага си помислих, че няма да мине без сирене . Сякаш гледаш във водата, защото в това ястие използват и пармезан, и моцарела едновременно! Необичайно, без съмнение, но се оказва много, много вкусно .

2 патладжана
500 г консервирани домати в собствен сок
250 г галета
100 г настърган пармезан
150 г пшенично брашно
500 г моцарела
4 кокоши яйца
2 скилидки чесън
12 мл зехтин
7 г сол
смлян черен пипер на вкус

готвене

Патладжанът се нарязва на кръгчета, нарежда се върху широка чиния, поръсва се със сол.

В дълбока тенджера смесете зехтин и смлян чесън. Дръжте сместа на среден огън за минута, като бъркате непрекъснато. Постепенно добавете домати към съдържанието на тенджерата, като същевременно ги омесете добре. Когато всички домати са в тенджерата, оставете я на слаб огън още 15 минути.

В дълбока купа смесете галетата с настъргания пармезан. Изсипете брашното в друга купа, изпратете разбитите яйца в третата. Загрейте фурната до 220 градуса, поставете решетка в средата, намажете тава за печене със слънчогледово масло.

Потапяйте последователно всяко кръгче патладжан в купа с разбити яйца, брашно и панировка и нареждайте върху тава за печене, като отгоре ги поливате със зехтин. Печете патладжаните за 15 минути, докато се зачервят добре.

Изсипете доматената смес на дъното на формата, удавете една трета от кръговете патладжан в нея. Отгоре намажете обилно с моцарела и поръсете с пармезан. Отгоре наредете следващия слой кръгове, той също е върху полетата със сместа. Продължете така, докато свършат кръгчетата патладжан. Изпратете получения детайл във фурната за 35 минути.

Това е всичко, италианският патладжан е готов. Оставете ги леко да се охладят преди сервиране. По желание може да украсите финалното ястие със стръкче босилек. Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft