Печеният сутляш на Джуджи е истински хит в телевизията - ето рецептата за невероятната вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Печеният сутляш на Джуджи е истински хит в телевизията - ето рецептата за невероятната вкусотия:
27375
Източник: blitz.bg
Печеният сутляш на Джуджи е истински хит в телевизията - ето рецептата за невероятната вкусотия:

Неминуемо свързваме името на Деляна Маринова-Джуджи с Нова телевизия, където се изяваваше в продължение на години редом до добрата си приятелка Гала. Освен дар слово и неизчерпаем ентусиазъм, усмихнатата Джуджи, оказва се, притежава и завидни кулинарни умения .

Днес ви предлагаме да опитате нейната рецепта за печен сутляш , точно както го приготвят в родната му Турция. Ето как се прави прочутият сутляш на Джуджи :

Сутляшът на Джуджи

Продукти:

1 ч.ч. ориз

2 ч.ч. вода

1 литър прясно мляко

1 ч.ч. захар

2 равни с.л. пшенично нишесте

3 жълтъка

1 шушулка бурбонска ванилия

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте ориза. Сварете го до полуготовност. Ако не е поел цялата вода, го изцедете и оставете настрана.

Загрейте 800 мл от млякото, добавете захарта и разбъркайте.

Разбийте жълтъците с тел, добавете нишестето и останалото мляко. Разполовете ваниловата шушулка на две и оберете леко с върха на ножа семенцата. Смесете всичко и разбъркайте до еднородна смес без бучки.

Когато млякото кипне, намалете котлона на средна температура, добавете ориза, разбъркайте и започнете да наливате на тънка струйка от яйчената смес, като бъркате непрекъснато и внимавате да не захване по дъното на тенджерата. Варете 10 минути, сместа ще започне леко да се сгъстява. Махнете от котлона.

Сложете в голяма тава глинени или огнеоупорни купички. Долейте в тавата вода, така че да покрие дъното на купичките, без да сипвате вътре в тях. Във всяка купичка сипете по равно количество от млякото с ориз, още докато е горещо. Ако използвате глинени купички, те трябва да са сухи и със стайна температура, да не са студени. Сипете сместа много леко и внимателно, като внимавате да не се спукат от горещата смес. Сложете тавата във фурната.

Печете сутляша на 180 градуса на горен реотан до сгъстяване и образуване на златиста коричка. Извадете, охладете и поставете в хладилник за няколко часа. Поднесете десерта студен.

Забележка:

Когато сипвате сместа в купичките, не се притеснявайте, че тя е по-течна и не достатъчно гъста, при печенето ще се сгъсти.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft