Писна ми цяло лято от тези тиквички с кисело мляко, затова взех тази рецепта от колежката, леле...
25 Август 2017
38054
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
ПРОДУКТИ
5 средни тиквички
2 лъжици пармезан настърган
2 яйца
oлио
2 скилидки чесън
сол и пипер на вкус
150 мл готварска сметана,
150 г шунка или прошуто
100 г сирене ементал, ако нямате кашкавал
150 мл прясно мляко
ПРИГОТВЯНЕ
1. Нарежете измитите тиквички на кубчета, не много малки
2.
В тиган запържете скилидките чесън и прибавете тиквичките, пържете около 15-20 минути подправете със сол и пипер.
3. Оставете да изстине, в съд разбъркайте яйцата, млякото и сметаната, прибавете настъргания пармезан, овкусете и разбъркайте хубаво. Върху кухненска хартия изсипете сместта от тиквичките, покрийте я с прошутото и сиренето ементал или кашкавала, нарязан на кубчета и залейте с яйчната смес. Печете на 180 градуса 35 минути.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари