По тази рецепта дори най-жилавото месо се приготвя за 5 минути на котлона - и вкусно, и сочно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По тази рецепта дори най-жилавото месо се приготвя за 5 минути на котлона - и вкусно, и сочно:
По тази рецепта дори най-жилавото месо се приготвя за 5 минути на котлона - и вкусно, и сочно:
29835
По тази рецепта дори най-жилавото месо се приготвя за 5 минути на котлона - и вкусно, и сочно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Често месото, купено от магазина, не е най-прясното възможно и в резултат при приготвянето му рискуваме да стане жилаво и твърдо като подметка. Днес сме ви приготвили рецептата за чудна марината, с която всяко месо ще се приготви буквално за 5 минути, като при това стане крехко и сочно.

Опитайте тази вълшебна марината за крехко и сочно месце:
сочно месце в тиган

Продукти:

500 гр.месо по избор

2 яйца

1 с.л.горчица

0,5 с.л.картофено нишесте

1 с.л.растително масло

1 ч.л.сол

0,5 ч.л.пипер микс

2 ч.л.сусам

Приготвяне:

Смесете яйцата, нишестето, горчицата, солта и пипера.

Добавете любимите си подправки. Горчицата може да бъде абсолютно всякаква, в зависимост от това вкусът ще варира леко. 

Нарежете месото на удобни за приготвяне парчета и разбъркайте в маринатата.

Покрийте съда с фолио и пъхнете в хладилника. Желателно е да преседи там през нощта.

мариновано месо

Но тайната тук е, че месото може да се съхранява так дори за няколко дни!

Остава само да го изпържите, когато решите сами.

В добре загрят тиган с малко олио запържете парчетата месо от двете страни до зачервяване, поръсете със сусам.

Готово е много бързо - по 4-5 минутки от страна.

Остава само да го поднесете със салата и сос по желание!

Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft