Поширани яйца за 1 минута! Идеално кръгли, идеално сварени, идеални на вкус - трябват ти само черпак и тиган:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Поширани яйца за 1 минута! Идеално кръгли, идеално сварени, идеални на вкус - трябват ти само черпак и тиган:
40544
Източник: blitz.bg
Поширани яйца за 1 минута! Идеално кръгли, идеално сварени, идеални на вкус - трябват ти само черпак и тиган:

Този метод за приготвяне на поширани яйца идва от далечна Япония и както всичко японско, работи просто перфектно всеки път! Ако досега безуспешно сте се опитвали да направите поширани яйца и нещо все се е пукало, разливало и разтичало, с тази рецепта слагаме край на кулинарните мъки! Сготвеното по този начин яйце е не само красиво, но и много здравословно!

Ето как се правят поширани яйца в черпак

Ще имате нужда от:

Дълбок тиган (плитък също е подходящ, но в него няма да е толкова удобно)

Черпак

Съставки: яйца, сол, черен пипер, слънчогледово масло - всички по избор и по желание.

Приготвяне:

Първо сложете тигана на огъня.

Налейте вода в тигана на ниво точно под ръба на купола на черпака. Изчакайте водата да заври и след това чукнете внимателно яйцето в черпака.

Добавете сол или черен пипер, на вкус. 

яйце в черпак

Веднага щом водата започне да ври, спуснете внимателно черпака с яйцето във врящата вода, но така, че водата да не попада в него.

Задръжте го за около 10 секунди, докато яйцето почти „се сготви“.

пошарано яйце

След това пуснете вода в черпака, за да улесните изваждането на съдържанието, и изсипете яйцето от черпака в тигана.

готвено яйце в черпак

Оставете го да плува във врящата вода, докато стигне до желаното състояние.

Извадете и поднесете пошираното яйце в чиния с подходящата гарнитура.

поширани яйца

идеално поширано яйце 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft