Праскови-Вкусът от детството

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Праскови-Вкусът от детството
2302
Праскови-Вкусът от детството

Молих родителите ми да ми купуват тези сладки всеки път, когато отивахме в магазина. И сега, като възрастна, видях любимите си сладки на една витрина. Очаквайки познатия вкус, си купих от тях. Представете си моето разочарование, когато прасковите се оказаха съвсем различни. Трябваше да търся рецепта, за да сготвя сама истинските сладки праскови .

Сладки "Праскови": вкус, познат от детството

Оказва се, че приготвянето на любимите ми сладки не е никак трудно, но в същото време се оказва невероятно изживяване с познати аромати от детството.  И вкусът е точно същият както в доброто старо време .

Съставки:

  • 560 г брашно;
  • 80 г масло;
  • 2 яйца;
  • 1 ч.л ванилова захар;
  • 1 чаша захар;
  • 2 супени лъжици сметана;
  • 1 ч.л бакпулвер;
  • 1 кутия кондензирано мляко
  • 70 г орехи;
  • 2 моркова;
  • 1 цвекло;
  • 70 г захар за украса;

Приготвяне:

Първо пригответе тестото. Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар.
Добавете омекналото масло, заквасената сметана и бакпулвера. Добавете половината от пресятото брашно. Смесете всички съставки.

Сега добавете останалото брашно и замесете меко тесто.
Сега нека започнем да оформяме топките. Разделете тестото на малки топчета с големина около 3-4 см. Получиха се 24 бр.

Вземете лист за печене, върху който ще се пекат заготовките, и го покрийте с пергамент.
Печете заготовките за сладкиши в предварително загрята до 190 градуса за 15 минути.

Изпечените топки са готови.

След това ги  издълбайте от средата внимателно, за да могат да бъдат напълнени.
За крема използвайте кондензирано мляко. Ядките се нарязват на ситно и се смесват с половината от кондензираното мляко.
С получения крем напълнете половинките на сладките. Намажете краищата с обикновено варено кондензирано мляко и залепете по двойки един към друг. Изчакайте да се залепят добре.

.

За да изглеждат прасковите като тези, които са били в детството, те трябва да бъдат украсени. Обелете морковите и цвеклото. Натрийте ги поотделно на ситно ренде. Изстискайте сока с помощта на тензух или сито.

Потопете сладките  праскови две трети в сок от моркови, като оставите течността да се отцеди малко. След това потопете сладкиша с неоцветената страна в сок от цвекло и оваляйте в захарта.

Оставете сладките да изсъхнат малко и можете да ги сервирате с чай или кафе. Невероятно вкусно е!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft