Причината, поради която тя поставя черупки от яйца и ги пече във фурната е наистина великолепна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Причината, поради която тя поставя черупки от яйца и ги пече във фурната е наистина великолепна!
15903
Причината, поради която тя поставя черупки от яйца и ги пече във фурната е наистина великолепна!

Когато готвите яйца, естествено изхвърляте черупките, нали? Ами оказва се, има добра причина да не го правите.

Най-важното нещо! Те са всъщност 90% калций. Очевидно е много важно за поддържане на здравината на костите и избягване на остеопороза.

Въпреки че можете да харчите пари за калциеви добавки, всъщност можете да ги получите безплатно, ако използвате често яйца! Не само това, те са по-предпочитани от прием на калций под формата на хапчета.

 

Как да ядете черупки от яйца ?

Така се оказва, всъщност можете да се пекат черупки от яйца с техните мембрани непокътнати. Това създава калциев прах. Националният институт по здравеопазване заяви, че смлените черупки от яйца са всъщност по-добри за прием на калций, тъй като те имат по-голяма способност на абсорбция и телата ни, особено жените, могат да се възползват по-пълноценно от това предимство на яйцата.

 

Налице са проучвания, където се използват яйчени черупки на прах, за да се покаже, че при жени в постменопауза с остеопороза, е имало значително намаляване на болката и мобилността се увеличава! Също така, се наблюдава увеличаване на костната плътност и по-нататъшната загуба на костна маса е била спряна. Така най-долния ред е, че за лечение и профилактика на остеопороза, яйчен прах обвивка е най-предпочитаният метод за прием на калций. Разберете как да приготвяте яйца, преди да ги смелите да ги използвате като ежедневна добавка под формата на прах.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft