Вкусно руло от салам, което се приготвя почти без усилие. Просто го подредете, разстелете, навийте, охладете за една нощ и сте готови за рязане!
Просто, ефектно и вкусно предястие без термична обработка и продължително приготвяне.
Просто подредете, разстелете и навийте.
Ето как се приготвя това уникално Саламено руло :
Саламено руло
Нуждаем се от:
- 4 яйца
- 2 парчета топено сирене
- 150 г твърдо сирене
- 10 – 12 броя мариновани гъби
- 12 големи саламови кръгчета
- 3 – 4 скилидки чесън
- 1 домат или чушка
- 2 – 3 супени лъжици майонеза
Процедура:
Първо, сваряваме яйцата до твърдо и приготвяме плънката.
Настържете гъбите на ситно ренде.

Снимка: YouTube
След това обелете сварените яйца и ги разделете на белтъци и жълтъци.

Снимка: YouTube
Настържете жълтъците при гъбите на ситно ренде .

Снимка: YouTube
Добавете сол, черен пипер, майонеза и разбъркайте добре до гладкост.

Снимка: YouTube
Сега настържете твърдото сирене, белтъците и топеното сирене на ситно ренде.

Снимка: YouTube
За да не залепне за рендето, намажете го с малко олио.
Подправете сместа, но не добавяйте сол.
Добавяме и счукания чесън.
Сега добавете около една супена лъжица майонеза към тази смес и разбъркайте добре.
Поставете хартия за печене върху работна повърхност и подредете кръгчетата салам върху нея, леко застъпвайки се едно върху друго.

Снимка: YouTube
Сложете плънката от гъби върху салама, след това плънката от сирене и отгоре поставете парченца домат или чушка.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
След това, използвайки хартия за печене, навиваме рулото и го увиваме в нея стегнато като бонбон.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Оставете го така да престои поне 2 часа, но за предпочитане цяла нощ, в хладилник, за да стегне.
На следващия ден можем да нарежем и сервираме.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!

Снимка: YouTube
.jpg)
Снимка: YouTube













