Просто вземете салам, сирене и яйца, и нямате нужда от друго предястие! Идеално за празничната трапеза - без термична обработка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Просто вземете салам, сирене и яйца, и нямате нужда от друго предястие! Идеално за празничната трапеза - без термична обработка:
Просто вземете салам, сирене и яйца, и нямате нужда от друго предястие! Идеално за празничната...
657
Източник: За Жената
Просто вземете салам, сирене и яйца, и нямате нужда от друго предястие! Идеално за празничната трапеза - без термична обработка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусно руло от салам, което се приготвя почти без усилие. Просто го подредете, разстелете, навийте, охладете за една нощ и сте готови за рязане!

Просто, ефектно и вкусно предястие без термична обработка и продължително приготвяне.

Просто подредете, разстелете и навийте.

Рулото ще се охлади за една нощ и можете да го нарежете на сутринта.

Ето как се приготвя това уникално Саламено руло :

Саламено руло

Нуждаем се от:

  • 4 яйца
  • 2 парчета топено сирене
  • 150 г твърдо сирене
  • 10 – 12 броя мариновани гъби
  • 12 големи саламови кръгчета
  • 3 – 4 скилидки чесън
  • 1 домат или чушка
  • 2 – 3 супени лъжици майонеза

Процедура:

Първо, сваряваме яйцата до твърдо и приготвяме плънката.

Настържете гъбите на ситно ренде.

гъби на ренде

Снимка: YouTube

След това обелете сварените яйца и ги разделете на белтъци и жълтъци.

обелени яйца

Снимка: YouTube

Настържете жълтъците при гъбите на ситно ренде .

жълтъци на ренде

Снимка: YouTube

Добавете сол, черен пипер, майонеза и разбъркайте добре до гладкост.

настъргани белтъци

Снимка: YouTube

Сега настържете твърдото сирене, белтъците и топеното сирене на ситно ренде.

настъргано сирене

Снимка: YouTube

За да не залепне за рендето, намажете го с малко олио.

Подправете сместа, но не добавяйте сол.

Добавяме и счукания чесън.

Сега добавете около една супена лъжица майонеза към тази смес и разбъркайте добре.

Поставете хартия за печене върху работна повърхност и подредете кръгчетата салам върху нея, леко застъпвайки се едно върху друго.

кръгчета салам

Снимка: YouTube

Сложете плънката от гъби върху салама, след това плънката от сирене и отгоре поставете парченца домат или чушка.

гъбена плънка

Снимка: YouTube

плънка със сирене

Снимка: YouTube

руло с домати

Снимка: YouTube

След това, използвайки хартия за печене, навиваме рулото и го увиваме в нея стегнато като бонбон.

навиване на руло

Снимка: YouTube

руло в хартия

Снимка: YouTube

Оставете го така да престои поне 2 часа, но за предпочитане цяла нощ, в хладилник, за да стегне.

На следващия ден можем да нарежем и сервираме.

нарязване руло

Снимка: YouTube

руло от салам

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

саламено руло предястие

Снимка: YouTube

руло от салам

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft