Просто дъвчете няколко карамфилчета и се отървете от 10 здравословни проблема

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Просто дъвчете няколко карамфилчета и се отървете от 10 здравословни проблема
13056
Просто дъвчете няколко карамфилчета и се отървете от 10 здравословни проблема

Карамфилът е една от най-популярните подправки в света и е известен и със своите мощни лечебни свойства.

В нашата днешна статия ще споделим с вас колко впечатляващи са здравословните ползи от яденето само на две карамфил на ден.

1. Укрепване на имунитета
Карамфилът е една от най-добрите храни, които можем да приемаме за повишаване на имунитета. В резултат на това те увеличават броя на белите кръвни клетки в тялото, което ни помага да се отървем от инфекциите. Съдържат и доста витамин С.

2.

Подобряване на храносмилането
Карамфилът може да се използва като лек за храносмилателни проблеми, тъй като подобрява секрецията на храносмилателни ензими. Те също така намаляват храносмилането.

Да не говорим, те насърчават здравословното храносмилане и помагат за предотвратяване на запек.

Най-добрият начин за лечение на храносмилателни проблеми с карамфил е да ги консумирате под формата на прах, смесен с мед.

3. Облекчава зъбобол
И също така има характеристиките на локален аналгетик.

Ако ви боли зъб, поставете два шипа върху проблемния зъб, докато стигнете до зъболекаря.

4. За здрав черен дроб
Черният дроб е отговорен за детоксикацията на нашето тяло. Евгенолът, присъстващ в карамфила, подобрява функцията на черния дроб.

5. Намаляване на болката и възпалението
Eugenol също има аналгетични и противовъзпалителни свойства. Един от начините да се възползвате от това е да го използвате като лекарство за главоболие.

Можете да направите това по два начина: като ги консумирате или използвате локално. Ако предпочитате да ги ядете, тогава можете да смесите карамфил на прах и хималайска сол в чаша растително мляко и да го изпиете за облекчаване на главоболието.

Ако искате да използвате локално, можете да смесите телешкото прахче с малко кокосово масло и да масажирате в уискито.

6. Ползи за вашите кости и стави
Карамфилът съдържа определени елементи като флавоноиди, манган и евгенол, които допринасят за здравите кости и стави.

Тези вещества увеличават костната плътност, участват в формирането на костите и транспортират минерали до нашите кости.

7. Притежават антибактериални свойства
Изследване на Университета в Буенос Айрес тества карамфил срещу някои опасни бактерии като Е. coli и Staphylococcus aureus. Изследванията показват ефективността на маслото от карамфил при убиването на тези бактерии.

Има дори рецепта за билкова вода за уста, направена от масло от чаено дърво, масло от карамфил и масло от босилек.

8. Намалете холестерола и кръвното налягане
Карамфилът е най-добрият и най-ефективен източник на полифеноли.

Те имат големи ползи за нашето тяло: понижават холестерола и кръвното налягане, а също така подобряват гъвкавостта на артериите и удължават живота.

9. Те могат да помогнат за регулирането на нивата на кръвната захар
Карамфилът е идеален за хора, които имат проблеми с кръвната захар. Особено при диабет, тъй като те действат като инсулин в организма.

Те ви помагат да премахнете излишната захар от кръвта си.

10. Забавя образуването на кръвни съсиреци

Известно е, че евгенолът, който се намира в карамфила, забавя образуването на кръвни съсиреци. Имайте предвид обаче, че може да реагира зле с разредители на кръвта.

Ако приемате такива лекарства, консултирайте се с Вашия лекар, преди да консумирате повече карамфил.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft