Професор Байкова изброи храните, които трябва да ядем, за да не ни лови COVID-19:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Професор Байкова изброи храните, които трябва да ядем, за да не ни лови COVID-19:
7367
Източник: blitz.bg
Професор Байкова изброи храните, които трябва да ядем, за да не ни лови COVID-19:

Проф.Донка Байкова е сред най-уважаваните хранителни експерти у нас. Неведнъж тя е помагала на хора, страдащи от проблеми с теглото или хранителни нарушения.

Сега проф.Байкова ни съветва какво да похапваме , за да засилим защитните сили на организма си срещу коронавируса :

Важен е балансът в периода на пандемията, като нито трябва да се преяжда, нито да има недохранване. Това посъветва проф. Донка Байкова - специалист по хранене и диететика. Тя обясни и че в периода на лятото имаме един съюзник срещу коронавируса – витамин D, а излизането от депресията и слънцето са също добри за здравето ни. Прием на храната от 400 до 1200 калории предразполага към дефицити и енергиен недостиг, което не е добре за имунната ни система, добави експертът.

Можем да детоксикираме 3 дни и после да включим млечни продукти, риба и яйца, които подпомагат имунната система, обясни Байкова.

Тя поясни, че киселото мляко помага с млечния си белтък и намалява риска от зараза. По последни данни по нашите земи вирусът атакува и кръвосносните съдове, прави тромбози, ние трябва да приемаме вещества чрез храната, които намаляват тромбогенезата, риска от образуване на съсиреци, което е риск от усложнения в следствие на коронавируса, каза още тя.

Байкова обясни, че няма категорични предписания какво предпазва от заразяване, но препоръча режим на хранене, укрепващ имунната система:

Може да се яде извара, в която има аминокиселини, сяра, кисело мляко, зеленчуци, задушени броколи, зелени листни зеленчуци, по-цветни, мощни антиоксиданти има в зеленчуци, които са зелени, оранжеви, мораво червени.

Освен това може да добавите скилидка чесън, лук, зехтин - чаена лъжичка, и домат. Да се яде риба може 3-4 пъти в седмицата, миш-маш - също.

Трябва да се ограничи приемът на меса, може да има белтъчна добавка в зеленчуковите блюда, ядки, бобови храни и пълнозърнести и зърнести варива, гарнирани със зеленчуци, добави още Донка Байкова.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft