Пухкави, нежни и меки като пух - тези хлебчета на тиган са всичко, за което човек може да си мечтае. Перфектни за закуска или пък вместо хляб към обяда или вечерята - опитате ли ги веднъж, ще си ги правите редовно.
Пухени турски хлебчета Базлама
Продукти:
400 гр.брашно
250 гр.кисело мляко
5 гр.сода
щипка сол
Приготвяне:
Смесете брашното със солта, содата и ги пресейте.
.jpg)
Изсипете киселото мляко и омесете тестото.
.jpg)
Намажете ръцете си с растително масло, за да не лепне тестото по тях.
.jpg)
След това поставете тестото в хладилник за 10 минути.
.jpg)
След това оформете тестото на "наденица" и я разделете на пет равни парчета. Разточете всяко парче на тънък слой.
.jpg)
Преди да ги сложите в тигана, надупчете с вилица цялата повърхност на питките. Изпечете ги в добре загрят тиган, без да добавяте растително масло.
.jpg)
Печете от двете страни, докато покафенеят. Готовите питки, по желание, можете да намажете с масло.
(3).jpg)














