Пълнени картофи с бекон, които се топят в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнени картофи с бекон, които се топят в устата!
Пълнени картофи с бекон, които се топят в устата!
2262
Пълнени картофи с бекон, които се топят в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

  • Картофи – 4-6 средно големи;
  • Бекон - 100 г;
  • Полутвърд кашкавал - 100 г;
  • Заквасена сметана - 100 г;
  • Зелен лук - 1 стрък;
  • Масло.

Начин на приготвяне на „Картофени кожички”:
Измийте и изсушете добре картофите.

Разтопете малко масло и намажете с нея всеки картоф.

Поставете картофите в тава и ги запечете в предварително загрята фурна на 200°. Обикновено това трябва да продължи за около 30-40 минути.

Докато кожичките на картофите се запичат в тиган сложете останалото масло и в него запържете нарязания бекон.

Извадете картофите от фурната.

Оставете ги да се охладят, разрежете си наполовина и ги издълбайте. Сместа няма да ви е необходима за тази рецепта, но винаги може да измислите нещо друга с нея – например да добавите малко прясно мляко и да стане картофено пюре. 

Издълбаните картофи намажете отвътре с малко разтопено масло и ги сложете отново в загрята на 200° фурна. Оставете ги за 7-10 минути.

Извадете картофите от фурната и отгоре ги наръсете с кашкавал.

Сложете запържения бекон върху издълбаните картофи, които вече са намазани с масло и поръсени със сиренето.

Отново сложете картофите във фурната за буквално 5 минути, така че сиренето да се стопи.

Извадете хубавите „Картофени кожички”, сложете от горе малко сметана и за цвят поръсете с нарязан лук.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft