Ретро кифлички със сладко, пухкави като памук! Остават мекички с дни, идеални за всеки повод:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ретро кифлички със сладко, пухкави като памук! Остават мекички с дни, идеални за всеки повод:
Ретро кифлички със сладко, пухкави като памук! Остават мекички с дни, идеални за всеки повод:
1602
Източник: За Жената
Ретро кифлички със сладко, пухкави като памук! Остават мекички с дни, идеални за всеки повод:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Старомодни кифлички със сладко от сливи – остават меки и свежи с дни!

Тези Ретро кифлички със сладко  са истински шедьовър на традиционната кухня.

С невероятно меката си, наподобяваща облак текстура и богатия вкус на домашно приготвено сладко, те са идеални за наслада с кафе или чай, сервиране на гости или като скъп  подарък за скъп човек.

Те остават свежи дори след няколко дни, което ги прави идеален избор за всеки повод. Опитайте тази проста, но неустоима рецепта и се насладете на магията на старомодните вкусове.

Ето какво ви е необходимо:

Ретро кифлички със сладко

Продукти:

За тестото:

  • 300 мл хладко прясно мляко
  • 2 яйца
  • 200 мл олио
  • 100 г захар
  • 8 г суха мая или 25 г прясна мая
  • 700 г брашно
  • 18 г ванилова захар (2 пакетчета)
  • сладко от сливи за пълнежа

За сиропа:

  • 200 г захар
  • 300 мл вода

За поръсване:

  • 100 г кокосови стърготини

Приготвяне:

1. В купа с хладко мляко добавете маята, захарта и малко брашно. Разбъркайте, покрийте с кърпа и оставете да престои 5 минути, за да се активира маята.

2. Към активираната мая добавете олиото, яйцата и ваниловата захар. Постепенно добавяйте брашното и омесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Трябва да използвате около 700 г брашно.

3. Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло място за около 15 минути.

4. След като втаса, разделете тестото на 5 равни топки. Разточете всяка топка на тънка кора, колкото по-тънка, толкова по-добре. Нарежете кората на 8 триъгълника.

триъгълници със садко

Снимка: YouTube

5. Сложете по една пълна чаена лъжичка сладко от сливи върху всеки триъгълник. Прегънете краищата, притиснете и навийте на руло, като внимавате сладкото да остане вътре.

6. Подредете рулцата върху тава за печене, покрита с хартия за печене, като оставите малко разстояние между тях. Оставете ги да починат още 15 минути преди печене.

7. Междувременно пригответе сиропа: сложете 200 г захар и 300 мл вода в купа, варете 5 минути, докато се сгъсти леко, след което оставете да се охлади.

8. Печете кифличките в предварително загрята фурна на 180°C за около 15 минути, докато станат леко златисти.

сурови кифлички

Снимка: YouTube

9. След изпичане, докато са още топли, леко ги намажете с охладения сироп и поръсете с кокосови стърготини.

кифлички в кокос

Снимка: YouTube

10. Оставете рулцата да се охладят, след което ги съхранявайте в затворен контейнер на хладно място. Те ще останат меки и свежи в продължение на няколко дни.

кокосови кифлички със сладко

Снимка: YouTube

кокосови кифлички

Снимка: YouTube

Тези рулца са истинска смесица от традиция и вкус. Насладете се на тяхната мекота и аромат и ги споделете с любимите си хора!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft