Рецептата на италианските баби за Паста с кайма и кашкавал: По-голяма вкусотия не сте яли!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецептата на италианските баби за Паста с кайма и кашкавал: По-голяма вкусотия не сте яли!
Рецептата на италианските баби за Паста с кайма и кашкавал: По-голяма вкусотия не сте яли!
20913
Рецептата на италианските баби за Паста с кайма и кашкавал: По-голяма вкусотия не сте яли!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ястията с кайма са много благодарни, защото са наистина вкусни и засищащи. Определено ще харесате тази паста с кайма и сирене , точно както я правят италианските баби. Ние я нарекохме Италианска мусака , защото на вкус много напомня любимото на всички ястие, но без картофи.

италианска рецепта мусака

Италианска мусака с кайма и кашкавал

Продукти:

зехтин

1 глава лук

2 скилидки чесън

500 г мляно месо

250 мл доматено пюре

2 супени лъжици босилек

смлян черен пипер и сол на вкус

400 г паста (за предпочитане ригатони)

200 г замразен грах

100 г твърдо сирене/кашкавал

3 яйца

100 г сирене Моцарела

Приготвяне:

Първо нарежете лука.

Запържете го в зехтин в дълбок тиган.

Добавете обеления и наситнен чесън.

Запържва се за кратко заедно с лука.

Добавете смляното месо.

Задушава се до потъмняване и готовност на месото.

В купа смесете доматеното пюре със сол, босилек и черен пипер.

Добавете към месото.

кайма с подправки

Гответе, докато сосът придобие гъста консистенция.

Ще отнеме около час.

Сварете макароните според указанията и ги смесете с граха.

Сварете яйцата до твърдо.

Настържете ги на ренде и добавете към макароните.

макарони с месо мусака

След това добавете месния сос и разбъркайте.

Прехвърлете в съд за печене.

Отгоре пастата се поръсва с настърган кашкавал.

Наредете резените моцарела.

Покрийте с фолио.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути .

След това отворете фолиото и допечете за още 15 минути.

италианска мусака с кашкавал

Идеално е това ястие да се сервира в по-широка и дълбока чиния, за да остане топло по-дълго и да можете да се насладите на приятен разговор по време на обяд, освен на храната.

Украсете горната част на чинията с листенца босилек.

Желаем ви добър апетит! :-)

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft