Румени банички на тиган с гореща вода - уж са без кори, а се разделят на 100 листа! Уникална рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Румени банички на тиган с гореща вода - уж са без кори, а се разделят на 100 листа! Уникална рецепта:
Румени банички на тиган с гореща вода - уж са без кори, а се разделят на 100 листа! Уникална...
26702
Румени банички на тиган с гореща вода - уж са без кори, а се разделят на 100 листа! Уникална рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези апетитни банички на тиган са в състояние да покорят и най-взискателните гастрономи. Румени, с идеално балансиран вкус, те не оставят никого безразличен. Междувременно рецептата е изключително проста и всички съставки гарантирано ще се намерят във всяка кухня. Най-интересното тук е, че макар да се правят без кори, се получават уникално тънки и фини слоеве, които е цяло удовоствие да похапваш! Ето и рецептата за румени банички на тиган с гореща вода :

Румени банички с гореща вода

Продукти:

брашно - 700 г

сол - 1 чаена лъжичка

захар - 1 супена лъжица

вряла вода - 0,5 л

олио - за намазване и пържене

Приготвяне:

Добавете сол и захар към пресятото брашно и след това разбъркайте добре. Оформете кладенче в брашното и вътре излейте врялата вода.

тесто за баници

Веднага започнете да месите тестото: в началото с лъжица, а след това с ръце.

Месете до гладка и еластична консистенция. Покрийте готовото тесто и го оставете да престои 15 минути. Разделете го на 8 парчета. От всяко оформете топка.

топки тесто

Разточете първата топка възможно най-тънко и след това я намажете с мазнина (може и разтопено масло), след което леко я напудрете с брашно.

тънка кора

Сгънете като плик, като допълнително намажете с масло (олио).

домашни банички

Оставяйки плика настрани, веднага пристъпете към разточване на втория детайл.

тесто за банички

Сгънете го на плик по гореописания начин, след което поставете в средата му предварително приготвения плик от първата топка тесто.

столистни банички

Процедирайте така и с останалите топки, докато получите общо 4 плика.

домашно тесто за баници

След това разточете всеки плик до размера на тигана.

банички на тиган

Внимателно прехвърлете готовите банички в горещ тиган, предварително намазан с масло, намалете котлона до умерен и изпържете от всяка страна за няколко минути до златисто кафяво.

банички на тиган

Готовите банички са перфектно изпечени, меки и слоести. Можете да ги сервирате веднага. 

многослойни банички на тиган

За повече подробности относно приготвянето на слоести торти с вряща вода, вижте видеото по-долу:

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft