С 3 тиквички и 1 жълтък правя страхотен Чеснов пастет от тиквички - на филийка е божествен, а пържолата е по-вкусна с него:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С 3 тиквички и 1 жълтък правя страхотен Чеснов пастет от тиквички - на филийка е божествен, а пържолата е по-вкусна с него:
С 3 тиквички и 1 жълтък правя страхотен Чеснов пастет от тиквички - на филийка е божествен, а...
4727
Източник: За Жената
С 3 тиквички и 1 жълтък правя страхотен Чеснов пастет от тиквички - на филийка е божествен, а пържолата е по-вкусна с него:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги правя този Чеснов пастет от тиквички , когато тиквичките са в сезон.

Много е лесен за приготвяне и е много, много вкусен.

Всеки може да го пригоди към собствения си вкус и предпочитания. Наистина си заслужава да го опитате - ето продуктите:

Чеснов пастет от тиквички

Продукти:

  • 3 скилидки чесън
  • Вода
  • Твърдо сварен яйчен жълтък
  • 1 супена лъжица заквасена сметана или домашно приготвена майонеза без олио
  • 2 супени лъжици горчица
  • 3 големи тиквички
  • Сол на вкус
  • 140 г пълномаслено кисело мляко

Приготвяне:

Обелете тиквичките, разрежете ги наполовина и отстранете семките от вътрешността им.

Настържете на едро ренде.

Сварете водата със сол.

Когато водата заври, добавете тиквичките.

Оставете на слаб огън, докато тиквичките омекнат, само няколко минути.

След това отцедете, изплакнете със студена вода и оставете да се отцедят много добре.

В купа смесете сварения жълтък с кисело мляко, счукан чесън и майонеза - можете да добавите и лимонов сок.

Смесете със сварените, отцедени тиквички и подправете със сол и черен пипер.

пастет на филийки

Снимка: pixabay

Съвети за подобряване на вкуса

Подправки и билки: Пресен лук, копър или магданоз ще добавят свежест.

Босилек или мащерка ще му придадат средиземноморски щрих.

дип с тиквички и копър

Снимка: pixabay

Лук или зелен лук: Задушен за кратко или леко задушен в малко зехтин, или суров за по-изразен вкус.

Подправки и овкусители: Смлян черен пипер или щипка чили за пикантност. Малко пушен червен пипер за земен вкус.

Ядки или семена: Смлените орехи или слънчогледови семки ще добавят както кремообразност, така и хранителна стойност.

разядка с тиквички

Снимка: pixabay

Крема сирене или краве сирене: ако нямате нищо против малко повече мазнини, те добавят кремообразност и наситеност.

Лимонов сок или кора: освежава и подобрява вкуса.

Печен чесън вместо суров: по-мек и по-сладък вкус на чесън.

Съвет за сервиране: Опитайте да го сервирате върху препечен хляб с квас, поръсен с няколко капки зехтин и поръсен с тиквени семки.

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft