Само картофи, лук и мляко, а става неописуема вкусотия! Френската рецепта, която взриви света с вкуса си:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само картофи, лук и мляко, а става неописуема вкусотия! Френската рецепта, която взриви света с вкуса си:
Само картофи, лук и мляко, а става неописуема вкусотия! Френската рецепта, която взриви света с...
62732
Само картофи, лук и мляко, а става неописуема вкусотия! Френската рецепта, която взриви света с вкуса си:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате картофи като мен, непрекъснато търсите нови рецепти за приготвянето им. Днес искам да ви предложа една уникална рецепта с картофи , лук и мляко, която носи интересното име " Буланжер ". Картофите, приготвени по този лесен начин, стават безумно вкусни и оригинални на вид. Ето защо спокойно може да ги приготвите не само за семейна вечеря, но и за празнична трапеза.

Картофите се задушават заедно с лука в млякото, така че имат деликатен вкус, който се допълва от провансалските подправки. Всеки може да приготви вкусното ястие , защото няма нищо трудно. Ето и рецептата за невероятните Картофи Буланжер :

Картофи Буланжер

Продукти:

1 кг картофи

2-3 глави лук

50-60 гр.

масло

350-400 мл прясно мляко

1 ч.л. лъжица провансалски подправки (микс)

сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Обелете картофите, измийте и нарежете на тънки кръгчета.

Обелете лука и нарежете на тънки пръстени.

лук на пръстени

Вземете тиган или форма за печене, намажете с масло (може и с растително). Поставете картофите на слоеве, редувайки ги с лука.

Посолете и поръсете с черен пипер всеки слой, добавете и микс от провансалски билки.

запеканка с картофи и лук

Последният слой трябва да е картофи, но не бързайте да го подреждате. Първо сварете млякото и залейте с него картофите.

След това подредете последния слой картофи и върху него разстелете разтопеното масло, а също сол, черен пипер и подправки.

картофи Буланжер

Покрийте тигана или съда с фолио и поставете във фурна, загрята до 200-220 °. Време за печене - 40-45 минути.

картофи във фолио

След това отстранете фолиото, намалете температурата на 180 ° и печете картофите за още 40 минути.

картофи по френски

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft