Свареният ориз ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да прекара 1 нощ на това място, преди да го ядем!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Свареният ориз ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да прекара 1 нощ на това място, преди да го ядем!
3057
Източник: actualno.com
Свареният ориз ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да прекара 1 нощ на това място, преди да го ядем!

Оризът е една от храните с доказани полезни свойства. В световен мащаб е може би най-консумираната храна - особено в азиатските страни, където е основен продукт в менюто.

Оризът е предпочитан варен, защото в тази си разновидност е най-полезен и здравословен.

И най-вкусен безспорно е прясно свареният, още топъл ориз. Дали обаче е достатъчно здравословен в тази си форма? Точно по тази тема ще говорим днес.

сварен ориз

Как е правилно да се консумира оризът?

Специалистите по хранене са категорични, че най-правилно е вареният ориз да се консумира охладен . Ако искате да извлечете максимум ползи от него, дръжте го за една нощ в хладилник и едва след това го похапнете. Знаете, че в ориза се съдържа огромно количество нишесте.

отворен хладилник

Когато оставите ястието в хладилник, то се превръща в устойчиво нишесте и е много по-полезно за човешкия организъм. Усвоява се много по-бавно и свежда до минимум риска от скок на нивата на кръвната захар.

Когато сварите ориза, може веднага да го приберете в хладилника да се охлажда. Не е нужно да го държите известно време на стайна температура. Така консумиран, оризът трябва да се готви няколко минути в повече. Разбира се, ако вкусът на охладеното ястие не ви допада, консумирайте го в топло състояние.

вкусен варен ориз

И така поднесен на трапезата ви, е вкусен и полезен.

ВАЖНО: Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар или балансираното хранене!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft