Сварих килце картофки, настъргах и залях - след половин час във фурната хвана чудна коричка! Топ-ядене за нула време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сварих килце картофки, настъргах и залях - след половин час във фурната хвана чудна коричка! Топ-ядене за нула време:
Сварих килце картофки, настъргах и залях - след половин час във фурната хвана чудна коричка!...
41301
Сварих килце картофки, настъргах и залях - след половин час във фурната хвана чудна коричка! Топ-ядене за нула време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това ястие с картофи незабавно попада в графата "бързо, лесно, вкусно". Прилича много на запеканка, макар че оригиналното му име е Картофена баница .

Ще ви засити и ще ви остави приятно изненадани от финия вкус и хрупкавата коричка отгоре. Ето необходимите продукти:

Картофена запеканка с хрупкава коричка

Необходими продукти:

около 1 кг картофи

100 г разтопено масло

30 г брашно

3 големи яйца

червен пипер на вкус

100 г сирене

200 г кисело мляко - за сервиране

сол и черен пипер на вкус

картофена запеканка

Начин на приготвяне:

Сварете картофите и ги настържете на едро в намаслена огнеупорна купа. Разбийте яйцата в купа, добавете течното масло (разтопено бавно и леко охладено), брашното, сол, черен и червен пипер на вкус.

Изсипете яйчената смес върху настъргания картоф, а отгоре поръсете настърган кашкавал. Пече се около половин час на 200 градуса до зачервяване отгоре.

Сервирайте с топка кисело мляко или заквасена сметана. Оригиналната рецепта беше със сурови картофи, но този вариант с варени картофи ми харесва повече.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft