Селски зелник с праз и кайма - то не бе вкус, то не бе чудо! Опиташ ли, повече няма да куснеш баница със сирене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Селски зелник с праз и кайма - то не бе вкус, то не бе чудо! Опиташ ли, повече няма да куснеш баница със сирене:
Селски зелник с праз и кайма - то не бе вкус, то не бе чудо! Опиташ ли, повече няма да куснеш...
7189
Източник: gotvach.bg
Селски зелник с праз и кайма - то не бе вкус, то не бе чудо! Опиташ ли, повече няма да куснеш баница със сирене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баница със сирене - и баба знае да я прави, както гласи популярният израз. Но опитвали ли сте да приготвите баницата с различна плънка? Например с праз или кайма, а защо не - и с двете! Точно такава вкусотия сме ви приготвили днес - селски зелник с праз и кайма .

Опитате ли тази ароматна баница с кайма и праз , повече няма да погледнете традиционната! Ето рецептата:

Селски зелник с праз и кайма

Продукти:

1 пак. готови кори за баница (от по-дебелите) или 500 гр. готово тесто

2 с.л. доматен сок

3-4 стръка праз

сол, черен пипер, чубрица, червен пипер - на вкус

зелник

Приготвяне:

Нарежете праза и го запържете в малко олио. Щом омекне, добавете подправките - сол, черен и червен пипер. Запържете каймата и добавете същите подправки + чубрицата. Щом е почти готова, прибавете доматения сок.

Ако използвате тесто, разделете го на парчета, оформете топки и разточете на тънки кори.

Слагайте от плънката с кайма и праз върху всяка кора, завивайте на руло и подреждайте корите под формата на охлюв в намазнена тава.

Оставете зелника малко да втаса (ако използвате кори не е необходимо) и го изпечете в загрята фурна на 180 градуса.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft