Сиромашка торта: бедна на съставки, богата на вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сиромашка торта: бедна на съставки, богата на вкус
Сиромашка торта: бедна на съставки, богата на вкус
15397
Сиромашка торта: бедна на съставки, богата на вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта са похапвали в миналия век на село, където всяка къща е имала собствена зеленчукова градина и ферма (и почти нямали пари).

Тестото за блатовете е направено с  доматен сок , така че слоевете на тортата имат необичаен цвят. Минимален брой продукти, достъпни за всички - и море от вкус! Това е тази необичайна торта . Тя има много оригинален вкус , който просто е трудно да се опише с думи.

А и никой никога не познава от какво е направена, когато я опита.

сиромашка торта

Сиромашка торта

Продукти:

15 супени лъжици доматен сок
10 супени лъжици захар 
30 супени лъжици брашно
5 супени лъжици слънчогледово олио
1 чаена лъжичка сода

За крема:

1 литър прясно мляко
ванилия 
2-3 яйца

180 гр.захар

1 чаша брашно

150 гр.масло

Приготвяне:

  1. Доматеният сок може да бъде от магазина или домашен.
  2. В купа с 10 супени лъжици захар изсипете 15 супени лъжици доматен сок. Смесете добре и оставете за 5 минути. Ако доматеният сок е неосолен, добавете малко сол на вкус.
  3. След 5 минути добавете содата към сока, заедно с 5 супени лъжици растително масло. Разбъркайте и ще видите да се образува бяла пяна на повърхността. Не се притеснявайте, това трябва да е така - това е реакция на содата.
  4. След 15 минути добавете към сместа 10 супени лъжици пшенично брашно (от общото количество) и бъркайте с телена бъркалка или миксер, докато се поеме от сместа. След това добавете още 10 супени лъжици брашно и разбъркайте добре.
  5. Останалите 10 супени лъжици брашно изсипете върху масата, изравнете ги и изсипете отгоре тестото. Омесете тестото с ръце. След като част от брашното се поеме от тестото, продължете да месите, без да добавяте повече брашно. Ако тестото продължава да лепне, добавяйте по малко от останалото брашно.
  6. Готовото тесто трябва да е меко, но не трябва да лепи по ръцете ви. Оставете го за 5 минути на масата.
  7. Покрийте форма за печене с пекарска хартия.
  8. Разделете тестото на две части и го разточете на тънък слой (дебелина 0,5 см) върху хартия за печене. Поставете формата отгоре и изрежете кръг (диаметърът на на формата е 20 см) с размера на формата (или малко по-малък). Изрезките оставете настрана за другите блатове.
  9. Заедно с хартията, поставете суровия блат във формата и го пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете 10-15 минути: проверете с клечка за зъби. Не прекалявайте: блатовете трябва да са меки.
  10. В крайна сметка трябва да получите 4 кори (в зависимост от големината на формата)
  11. Докато блатовете се охлаждат, пригответе крем:
  12. Счупете три пресни пилешки яйца в купа, разбийте ги на гъста пяна с миксера.
  13. Добавете половин чаша захар към яйцата. Когато захарта е почти разтворена, изсипете останалата захар и добавете ванилията. Добавете към яйцата чаша пшенично брашно и отново разбийте всичко до хомогенност.
  14. В тенджера загрейте литър мляко много добре (но без да завира), изсипете вътре яйчната смес на тънка струйка, като бъркате много бързо.
  15. Включете на умерен огън и с постоянно разбъркване изчакайте, докато кремът се сгъсти. Щом се появят първите мехурчета, изключете огъня.
  16. 150 грама масло на стайна температура разбийте с миксер.
  17. В маслото добавете напълно охладения, студен крем, като продължавате да бъркате.

Сглобяване на тортата:

  • Оформете тортата върху плоска чиния. Всеки блат мажете обилно с крем, накрая покрийте върха и страните на тортата.
  • Украсете с трохи от блата или натрошени орехи.
  • Пъхнете тортата в хладилника за 3-4 часа: трябва да се напои добре от крема.

Бон апети!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft