Искате ли да сервирате вкусен десерт, който е и декоративен на празничната ви трапеза, но нямате време да приготвяте сложни сладкиши? Тогава този вариант на Наполеон, разпространен в славянските страни, ще ви очарова - приготвя се с популярните у нас маслени бисквити "Сълзица" (или подобни) и няма да ви отнеме повече от половин час.
Популярната торта „Наполеон“ се приготвя по оригинална рецепта с бутер тесто, в резултат на което се получава лек десерт, който има неустоимо кремообразен вкус и определено си заслужава да се опита. Това е друг, по-лесен, вариант, който не изисква тесто, а нещо друго.
Фалшив Наполеон без печене
Продукти:
За кората:
- 250 грама бисквити Сълзица
За пълнежа:
- 70 грама брашно;
- 180 грама захар;
- 3 яйца;
- 600 милилитра мляко;
- 180 грама масло.
Приготвяне:
1. Разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, след което добавете брашното малко по малко, като бъркате непрекъснато.
2. От готовото мляко отделете около 200 милилитра и го добавете към сместа, след което разбъркайте. Останалите 400 милилитра сложете в тенджера да заври. Когато млякото заври, добавете яйчената смес, след което разбъркайте, докато се сгъсти като пудинг.

Снимка: Pinterest
3. В отделна купа смесете маслото и ваниловата захар, след което разбийте добре с миксер. Постепенно добавете предварително охладената смес, лъжица по лъжица.
4. Подредете бисквити на дъното на съда, след което разпределете крема върху тях, след това отново бисквити и така, докато не използвате всички съставки.

Снимка: Pinterest
5. Декорирайте по желание: бита сметана, настърган бял шоколад, натрошени крекери, натрошени бисквити или ядки.
.jpg)
Снимка: Pinterest
6. Тортата трябва да престои в хладилника за една нощ, за да се охлади добре.

Снимка: Pinterest
Да ви е сладко!

Снимка: Pinterest














