Славянската версия на Наполеон е супер бърза: Благодарение на тайната съставка не ви е необходима фурна, а всяка хапка гали небцето!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Славянската версия на Наполеон е супер бърза: Благодарение на тайната съставка не ви е необходима фурна, а всяка хапка гали небцето!
Славянската версия на Наполеон е супер бърза: Благодарение на тайната съставка не ви е необходима...
1592
Източник: За Жената
Славянската версия на Наполеон е супер бърза: Благодарение на тайната съставка не ви е необходима фурна, а всяка хапка гали небцето!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Искате ли да сервирате вкусен десерт, който е и декоративен на празничната ви трапеза, но нямате време да приготвяте сложни сладкиши? Тогава този вариант на Наполеон, разпространен в славянските страни, ще ви очарова - приготвя се с популярните у нас маслени бисквити "Сълзица" (или подобни) и няма да ви отнеме повече от половин час.

Популярната торта „Наполеон“ се приготвя по оригинална рецепта с бутер тесто, в резултат на което се получава лек десерт, който има неустоимо кремообразен вкус и определено си заслужава да се опита. Това е друг, по-лесен, вариант, който не изисква тесто, а нещо друго.

Ето продуктите за нашия Фалшив Наполеон без печене :

Фалшив Наполеон без печене

Продукти:

За кората:

  • 250 грама бисквити Сълзица

За пълнежа:

  • 70 грама брашно;
  • 180 грама захар;
  • 3 яйца;
  • 600 милилитра мляко;
  • 180 грама масло.

Приготвяне:

1. Разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, след което добавете брашното малко по малко, като бъркате непрекъснато.

2. От готовото мляко отделете около 200 милилитра и го добавете към сместа, след което разбъркайте. Останалите 400 милилитра сложете в тенджера да заври. Когато млякото заври, добавете яйчената смес, след което разбъркайте, докато се сгъсти като пудинг.

фалшив Наполеон

Снимка: Pinterest

3. В отделна купа смесете маслото и ваниловата захар, след което разбийте добре с миксер. Постепенно добавете предварително охладената смес, лъжица по лъжица.

4. Подредете бисквити на дъното на съда, след което разпределете крема върху тях, след това отново бисквити и така, докато не използвате всички съставки.

приготвяне Фалшив Наполеон

Снимка: Pinterest

5. Декорирайте по желание: бита сметана, настърган бял шоколад, натрошени крекери, натрошени бисквити или ядки.

Наполеон със Сълзица

Снимка: Pinterest

6. Тортата трябва да престои в хладилника за една нощ, за да се охлади добре.

фалшив Наполеон парче

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

лесна рецепта Наполеон

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft