Сънувам го този пълнен шаран още от миналия Никулден! Всички го правят с орехи, но моят е по-вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сънувам го този пълнен шаран още от миналия Никулден! Всички го правят с орехи, но моят е по-вкусен:
Сънувам го този пълнен шаран още от миналия Никулден! Всички го правят с орехи, но моят е по-вкусен:
6261
Сънувам го този пълнен шаран още от миналия Никулден! Всички го правят с орехи, но моят е по-вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никулден е празникът, на който всяко семейство задължително поднася риба на трапезата. Дори да не сте почитатели на пълнения никулденски шаран , сигурни сме, че по тази рецепта просто ще се влюбите в него! Става крехък и сочен, запечен във вкусното бутер тесто.

А вкусният сос от сметана и горчица е истинска фантазия!

За рецептата е по-добре да изберете шаран с тегло до 1,5 кг - тогава месото му има особено деликатен вкус, а малките кости омекват по време на готвене. И така, да започваме! Ето продуктите за великолепния Пълнен шаран в тесто :

Пълнен шаран в тесто

Необходими съставки:

  • Шаран – 1 бр.
  • Бутер тесто – 500 гр.
  • Моркови – 2 бр.
  • Лук – 2 глави
  • Чери домати – 200 гр.
  • Чесън – 1 глава
  • Розмарин – 1-2 стръка
  • Лимон – 1 бр.
  • Заквасена сметана – 200 гр.
  • Готварска сметана – 200 гр.
  • Зехтин – 100 мл
  • Американска горчица – 130 гр.
  • Сирене Чедър – 200 гр.
  • Сухо бяло вино - 300 мл
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Салата, зеленчуци за гарнитура

Приготвяне:

За соса:

Запържете чесъна, розмарина в зехтина, добавете горчицата, сметаната, заквасената сметана и виното. Разбърква се старателно и се загрява на висока температура, но не се оставя да заври.

В зехтина се запържват нарязани моркови, лук, домати и с тях се пълни шаранът. Добавете босилек, сол и черен пипер и малко вино на вкус към плънката.

Приготвяне на тестото за рибата:

Разточете предварително размразеното бутер тесто, изрежете го в необходимия размер, увийте рибата със зеленчуците, поръсете с настърган кашкавал. По желание може да направите украса от тестото.

Пече се 20 минути на 200°C.

Поднесете готовото ястие със зелена салата, лимон, домати и полейте със соса.

пълнен шаран в тесто

Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft